U Banskim dvorima u tijeku sastanak Plenkovića i Vrdoljaka

U Banskim dvorima u tijeku sastanak Plenkovića i Vrdoljaka

Foto: Hina, Patrik Macek/PIXSELL, Petar Glebov/PIXSELL

PREMIJER Plenković stigao je oko 20 sati u Banske dvore, gdje bi se večeras trebao sastati sa predsjednikom HNS-a, Ivanom Vrdoljakom.

HNS je pak večeras imao sastanak predsjedništva, na kojem je tema bila upravo Ekspertna radna skupina. Nakon tog sastanka se Ivan Vrdoljak uputio ka Banskim dvorima na sastanak s Plenkovićem, gdje je stigao oko 20:30 sati.

Premijer je u Banske dvore stigao u pratnji Gordana Jandrokovića i Davora Božinovića, a okupljenim novinarima tek se kratko obratio.

"Bit će sve dobro, sto posto", rekao je premijer okupljenim novinarima.

Vrdoljak: Nećemo dopustiti zaustavljanje reforme

Vrdoljak se obratio okupljenim novinarima rekavši kako vjeruje da je u Hrvatskoj politika suradnje nužna u Hrvatskoj.

"Želimo voditi politiku uključivosti, ali sigurno nećemo dopustiti zaustavljanje reforme"; rekao je Vrdoljak.

Poručio je kako na takvim dogovorima u koaliciji dolazi do različitih mišljenja i dodao kako će na kraju pobjednici biti "naša djeca koja će u Hrvatskoj dobiti europsko obrazovanje".

"Ovo nije tema oko koje bismo se trebali preglasavati"

Plenković bi s Vrdoljakom trebao razgovarati o šefu Ekspertne radne skupine, a ranije danas, nakon predsjedništva HDZ-a je prokomentirao tu temu i natječaj za šefa Ekspertne radne skupine.

Ranije danas rekao je da da izbor voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme nije tema oko koje bismo se trebali preglasavati, nego nalaziti rješenje koje će omogućiti funkcionalni nastavak obrazovne reforme.

"Moj je stav da ovo nije tema oko koje bismo se trebali preglasavati, nego nalaziti rješenje koje će omogućiti funkcionalni nastavak obrazovne reforme", rekao je Plenković nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a odgovarajući na pitanje novinara je li odustao od Matka Glunčića kao kandidata za voditelja ERS-a, s čime se ne slaže HNS i ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Na pitanje je li se ministrica Divjak zaletjela kad je javno rekla da je na jednom javnom natječaju jedna osoba (Glunčić) neprihvatljiva, Plenković je odgovorio kako to treba nju pitati.

"Mislim da dok traje natječaj nije dobro se očitovati o bilo kojem kandidatu. To je jasno svakome tko prati ovakav proces", istaknuo je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara