Plenković u Delnicama obećao pomoć države, gradonačelnik očajan: "Na koljenima smo"

Plenković u Delnicama obećao pomoć države, gradonačelnik očajan: "Na koljenima smo"

Screenshot: HRT

U DELNICE, koje je pogodilo snježno nevrijeme, u nedjelju je stigao premijer Andrej Plenković te je sudjelovao na sastanku delničkog Kriznog stožera, a  potom je obišao zimske službe na terenu.

"Pored pomoći koja nam je odobrena, zatražit ću nova sredstva za sufinanciranje Zimske službe", najavio je prije sastanka Stožera gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

"Delnice su jednostavno na koljenima"


Rezolutno će, kaže, zatražiti i da se Primorsko-goranska županija uključi u sufinanciranje, jer bez sredstava županije i države Delnice su "jednostavno na koljenima".

Župan Primorsko-goranski Zlatko Komadina ističe kako je Goranima "apsolutno nužan" Zakon o Gorskom kotaru te više sredstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije problem ono čega ima previše, nego ono čega je premalo, a to su novci"


"Goranima nije problem ono čega imaju previše, a to je snijeg, nego ono čega imaju premalo, a to su novci", kaže Komadina držeći kako je svima jasno da su troškovi za čišćenje snijega ogromno povećani, ne samo ove godine, nego i inače, te da to mora biti sustavno riješeno. "Naravno, povećani su troškovi života svima koji ovdje žive, to se evidentno vidi. Prema tome, Zakon o Gorskom kotaru je nešto što je apsolutno nužno", naglašava župan.

U Delnicama je posljednjih dana pao obilan snijeg, pa su u pomoć lokalnom stanovništvu bili poslani  i pripadnici Hrvatske vojske.

Plenković nakon sastanka: Država će pomoći

"Vidjet ćemo cjelinu troškova koji će nastati, ukoliko financijski kapaciteti grada, općina, županije ne budu dovoljni pronaći ćemo načine za sufinanciranje ili dodatne intervencije", izjavio je premijer nakon sastanka Kriznog stožera, koji je bio zatvoren za javnost, prenosi HRT.  Zbog toga, dodao je, i postoje mehanizmi u državnom proračunu, uključujući i proračunske zalihe. 

Premijer je pozvao građane da za snježnog nevremena pomognu jedni drugima, da brinu o svojim susjedima, posebno starijima, o onima kojima "treba proviriti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara