Plenković u Saboru najavio novu viziju i pristup

Plenković u Saboru najavio novu viziju i pristup

Foto: FaH

POTREBNA nam je nova vizija i pristup, poručio je danas mandatar Andrej Plenković u Hrvatskom saboru uoči predstavljanja programa i sastava 14. Vlade, za koje je zatražio povjerenje Hrvatskog sabora.

Potrebna su nam nova vizija i pristup kako bismo unatoč negativnim pokazateljima osigurali prosperitetnu i uređenu državu jednakih mogućnosti, poručio je Plenković uoči predstavljanja programa i članova nove Vlade.  

Hrvatska će kroz jasnu viziju i zajedništvo moći postići pozitivne promjene, pomoću strategije nacionalnog održivog razvoja koju će predložiti buduća Vlada, rekao je mandatar.

Iznoseći  u glavnim crtama program nove Vlade u mandatu od 2016. do 2020., naglasio je da će biti usmjeren stabilnom i trajnom gospodarskom rastu, demografskoj obnovi i društvenoj pravednosti.

Suočeni su s dubokim strukturnim problemima

"Naše društvo i gospodarstvo suočeni su s dubokim strukturnim problemima. Hrvatsko stanovništvo ubrzano stari, a svake godine se rađa sve manje djece. Gospodarska kriza ostavila je posljedice na sve dijelove društva i gospodarstva. Europska komisija nas je svrstala među države s prekomjernim makroekonomskim neravnotežama, a Vijeće EU-a je pokrenulo korektivnu proceduru prekomjernog proračunskog manjka. Politička stabilnost zemlje je kroz proteklu godinu bila dovedena u pitanje", rekao je Plenković.

Najavio je da će se u ostvarivanju dugoročnih programskih ciljeva buduća Vlada voditi najvećim ustavnim vrednotama - slobodom, jednakošću, nacionalnom ravnopravnošću i ravnopravnošću spolova, mirotvorstvom,  nepovredivošću vlasništva i očuvanjem okloliša, te zahvalio prethodnoj Vladi na doprinosu razvoju Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara