Plenković: U saboru neće biti sjednice koju traže branitelji, to nije način

Plenković: U saboru neće biti sjednice koju traže branitelji, to nije način
Foto: FAH

PREMIJER i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je danas kako se u Hrvatskom saboru neće održati tematska sjednica koju traže neke braniteljske udruge vezano za sporost i nerješavanje ratnih zločina u Vukovaru te za zahtjev da se SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac očituje o Domovinskom ratu, istaknuvši kako bi to bilo izvan svih uzusa i načela.

"Ne, to nije način", rekao je Plenković novinarima nakon sastanka Kluba zastupnika HDZ-a upitan hoće li njegova stranka poduprijeti zahtjev branitelja da se u Hrvatskom saboru održi tematska sjednica o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru te da se SDSS-ov saborski zastupnik Milorad Pupovac očituje o Domovinskom ratu.

Istaknuo je kako se u Hrvatskom saboru sigurno o tome neće održati tematska sjednica jer bi to, kazao je, bilo izvan svih uzusa i načela.

"To je po mom dubokom uvjerenju, premda je to odluka sabora, apsolutno nemoguće da se dogodi. Bit će prigode za političke rasprave, za intervjue, za očitovanja, ali takva vrsta saborske rasprave - ne", naglasio je.

Predstavnici braniteljskih udruga došli su u Ministarstvo hrvatskih branitelja na poziv ministra Tome Medveda, kako bi razgovarali o najavljenom prosvjedu u Vukovaru. Naime, braniteljske udruge nedavno su podržale prosvjed protiv "šutnje institucija" o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru, koji je za 13. listopada najavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, i zatražile raspravu u Hrvatskom saboru i očitovanje SDSS-ovog saborskog zastupnika Milorada Pupovca o Domovinskom ratu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara