Plenkoviću rekli da Bernardić kreće u utrku za mjesto premijera: Neka dođe

Plenkoviću rekli da Bernardić kreće u utrku za mjesto premijera: Neka dođe
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HRVATSKI premijer Andrej Plenković danas je u Strasbourgu komentirao trenutnu političku situaciju. 

Na novinarsko pitanje predstavlja li mu prijetnju predsjednik SDP-a Davor Bernardić koji je najavio ulazak u utrku za premijersku stolicu na predstojećim parlamentarnim izborima, Plenković je odgovorio: "Neka dođe. Evo imamo u srijedu susret u Hrvatskom saboru na Aktualnom prijepodnevu."

Komentirao i anketu po kojoj je SDP prestigao HDZ

Zamoljen da komentira znači li izjava njegova savjetnika, a sada zastupnika u EU parlamentu Karla Resslera za N1 televiziju kako nitko nema bianco podršku na unutarstranačkim izborima u HDZ-u da je nema ni on sam, Plenković je kazao kako se s Resslerom susreo, ali da "nikakve rasprave o tome nije bilo".

Za pokazatelje da je SDP po popularnosti u siječnju prvi put nakon četiri godine pretekao HDZ premijer je ocijenio kako su takvi rezultati bili očekivani u tjednu nakon izbora na kojima je pobijedio Zoran Milanović.

"To na određeni način, moram priznati, nije bilo neko iznenađenje. Dakle, u našoj analizi, nakon rezultata od prije osam dana, ovo je vrlo vjerojatno slijedilo. No, ono što isto tako treba zabilježiti u toj anketi je da je HDZ ostao praktički na istom postotku koji smo imali i ranije, koji je u biti postotak koji je imala predsjednica Republike u prvom krugu", upozorio je premijer Plenković.

"To znači da imamo čvrstu potporu stabilnoga biračkoga tijela i sada je na nama da izvučemo pouke iz poruke birača koju smo čuli u drugom krugu izbora, a djelomično i u prvom krugu i pokušamo razgrnuti sve laži, difamacije i obmane koje se bacaju pred hrvatske birače. Ono što nama ostaje je da još bolje prezentiramo rezultate rada našega mandata", zaključio je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara