Pljačka na dubrovačkom aerodromu: Naoružani ukrali 100.000 eura keša

Pljačka na dubrovačkom aerodromu: Naoružani ukrali 100.000 eura keša
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

JUTROS oko 7:30 došlo je do velike pljačke u Dubrovniku. Zaštitari Zračne luke Dubrovnik koji su kombijem prevozili novac opljačkani su, a u tijeku je potraga za pljačkašima koji su bili naoružani pištoljima. Pobjegli su na motoru. Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske poslali su medijima priopćenje o događaju.

"Jutros, oko 07,40 sati, na području Zračne luke Dubrovnik dogodilo se razbojništvo na način da su dvojica  naoružanih NN muškaraca, na motoru, oduzeli veću količinu novca od  zaštitara Zračne luke koji su ga prenosili.

U tijeku je kriminalističko istraživanje radi rasvjetljavanja svih okolnosti događaja te traje intenzivna potraga za počiniteljima razbojništva", samo su kratko napisali.

Ukradeno oko 100.000 eura keša

Dubrovački dnevnik doznaje kako se radi o novcu iz aerodromskog duty free shopa te da je ukradeno 100.000 eura keša. Na ovom slučaju, kako doznaju, rade gotovo svi policajci Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Trenutno se na aerodromu nalaze duge cijevi

Kako piše Dubrovački vjesnik, lopovi su očito točno znali kad će se kombi u pratnji zaštitara pojaviti ispred upravne zgrade dubrovačkog aerodroma te su ga presreli. Dodaju kako su sve snimile nadzorne kamere, ali da su pljačkaši nosili kacige. Prema njihovim informacijama, ovo je prva oružana pljačka na motociklima na dubrovačkom području.

Novac su zaduženi za to navodno prenosili između zgrada, što je procedura koja je poznata svim zaposlenima pa se vjeruje kako veze s pljačkom ima netko tko je dobro upoznat s tom procedurom.

Je li torba bila spojena s rukom zaštitara?

Lopovi su morali znati i kako je torba s novcem nošena. Odnosno je li zaštitar imao spojenu torbu s novcem uz zapešće ili opasač, čime se uobičajeno dodatno osigurava novac.

Dubrovački vjesnik piše i kako je upitno kako će lopovi uopće otvoriti torbu jer ako se to ne obavi na točno utvrđeni način, pri nasilnom otvaranju ona automatski aktivira boju koja oboji i tako uništi sve novčanice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara