Pljačkaš splitske pošte nagodio se sa USKOK-om na šest godina zatvora

Pljačkaš splitske pošte nagodio se sa USKOK-om na šest godina zatvora

Foto: FAH

ZORAN STEVANOVIĆ, u odsutnosti osuđen na devet godina zatvora zbog pljačke 15 milijuna kuna iz poštanske centrale u Splitu, nagodio se danas na pripremnom ročištu sa USKOK-om na značajno nižu kaznu od šest godina zatvora. 

Stevanović je prije tri mjeseca izručen iz Njemačke. U ekstradicijskom pritvoru proveo je sedam mjeseci, a u kaznu će mu biti uračunato i tri godine pritvora u Srbiji tako da će Stevanović uskoro kvalificirati za uvjetni otpust nakon što odsluži dvije trećine kazne.

Dvaput osuđen za isto djelo

Zanimljivo je da je Stevanović zbog pljačke pošte u Splitu osuđen u Srbiji na pet godina zatvora. Mislio je neko vrijeme čak da mu u Hrvatskoj ponovno neće moći suditi, no kako doznajemo od njegovog branitelja Duje Duplančić, to je u ovom slučaju zakonski dopušteno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splitsku poštu opljačkali su srbijanski kriminalci 15. ožujka 2008. godine na čelu sa Milanom Mitićem, koji se lani nagodio sa USKOK-om na kaznu od sedam i pol godina. U odsutnosti je bio osuđen također na devet godina zatvora. Uhićen je Švedskoj i izručen Hrvatskoj. Sa njima je pljačkao i Strahinja Rašeta, koji je poginuo dok je postavljao eksploziv pod Mitićev terenac.

Među osuđenima i bivši šef kaštelanske Hvidre Jozo Certa

Stevanović je uhićen desetak dana nakon pljačke na tržnici Arizona u Brčkom kada je pokušao promijeniti 327 tisuća kuna, ali je brzo pušten uz jamstvo.

Za pomaganje srbijanskim pljačkašima osuđeno je i nekoliko hrvatskih državljana. Najpoznatiji među njima je bivši šef kaštelanske Hvidre Jozo Certa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara