PNUSKOK pratio prvog čovjeka MOST-a? Sabor primio prijavu o praćenju Petrova

PNUSKOK pratio prvog čovjeka MOST-a? Sabor primio prijavu o praćenju Petrova

Foto: Hina

VODITELJICA saborske Službe za medije Marina Buntić Juričić Indexu je potvrdila kako je saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost zaprimio predstavku koju je glasnogovornik MOST-a Nikola Grmoja spomenuo u emisiji Pressing N1 televizije.

"Budući da Odbor još nije konstituiran, ne možemo objaviti detalje predstavke, koja će ući u obradu nakon što se konstituira Odbor. Uostalom ni ja ne znam sadržaj predstavke, mi smo sad u ustavnoj stanci. Gospodin Reiner je najavio sjednicu Sabora nakon 15. siječnja i tad će se oformiti i sva saborska tijela i potom će ova predstavka ići u obradu", rekla je za Index Marina Buntić Juričić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podsjetimo kako je Nikola Grmoja na N1 televiziji izjavio da je PNUSKOK nakon parlamentarnih izbora pratio Božu Petrova u akciji koja, tvrdi, nigdje nije zavedena. Grmoja je to rekao u emisiji Presssing, gdje je objasnio da Most traži čelno mjesto u Ministarstvu unutarnjih poslova jer je riječ o ključnom resoru kad je riječ o borbi protiv korupcije. Na pitanje ne bi li i HDZ mogao provesti borbu protiv korupcije, uzvratio je kako dosadašnje iskustvo s HDZ-om i SDP-om govori drugačije.

Grmoja je dodao kako misli da su te njihove indicije prijavljene Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.

Policija neće komentirati Grmojine optužbe, Ostojić najavio konferenciju za novinare

Ravnateljstvo policije nije željelo komentirati tvrdnje glasnogovornika Mosta nezavisnih lista Nikole Grmoje da je PNUSKOK pratio čelnika te stranke Božu Petrova, dok je ministar unutarnjih poslova za srijedu najavio konferenciju za novinare na kojoj  će, kako se doznaje, odgovarati na sva pitanja.

Glasnogovornica Ravnateljstva policije Jelena Bikić kazala je Hini da se policija ne želi miješati u političke stvari, niti to smije činiti. "No, ministar Ranko Ostojić u srijedu će održati konferenciju za novinare na kojoj će, kao političar, odgovarati na sva pitanja pa tako i ove iznesene sumnje", kazala je Bikić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara