Po devet godina zatvora za ubojstvo noćnog recepcionara

VIJEĆE Županijskog suda u Puli pod predsjedanjem sutkinje Dorijane Dolenec-Kujundžić proglasilo je krivim Kristijana Valentu (22) iz Brkača i Sinišu Miličevića (21) iz Rijeke za razbojništvo i ubojstvo noćnog recepcionara Alda Hrvatina (48) koje se 18. travnja prošle godine dogodilo u hotelu "Mirni" u Istarskim toplicama.

Prvooptuženi je Valenta za kažnjivo djelo razbojništva osuđen na kaznu zatvora od četiri godine a za ubojstvo na šest godina te mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od devet godina i šest mjeseci.

Drugooptuženi Miličević kažnjen je za razbojništvo s tri a za ubojstvo sa šest godina i šest mjeseci te mu je izrečena jedinstvena zatvorska kazna od devet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oni su, po optužnici, noću 18. travnja najprije svezali recepcionara Alda Hrvatina samoljepivom vrpcom a onda iz hotelskog sefa ukrali veliku svotu novca, a noćni je recepcionar ujutro pronađen mrtav.

Inače, Valenta je radio u hotelu "Mirni" kao kuhar a Miličević kao maser. Tijekom suđenja Valenta je tvrdio da je nevin i nijekao je sve točke u optužnici, a Miličević je priznao zločin.

(Hina) dspo sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara