Pobjednik startup natjecanja Zagreb Connect osvaja put u Izrael

Pobjednik startup natjecanja Zagreb Connect osvaja put u Izrael

Foto: Zagreb.hr

EBAN Winter University 2016, najveća europska konferencija poslovnih anđela, ove se godine održava u Zagrebu u 29. i 30. studenog 2016, a u sklopu iste održat će se i startup natjecanje Zagreb Connect.

Uz bogati nagradni fond koji iznosi čak 50.000 eura te mentorstvo od strane uglednih poduzetnika i poslovnih anđela, pobjednik natjecanja bit će u mogućnosti osvojiti jedinstvenu nagradu koju su omogućili organizatori konferencije u suradnji s ovogodišnjim partnerom – Izraelskim veleposlanstvom u Republici Hrvatskoj. Naime, pobjednik natjecanja osvojit će put u Tel Aviv te će se tijekom boravka ondje imat priliku upoznati start up scenu Tel Aviva, navodi se u priopćenju organizatora.

Posljednjih godina, država Izrael postaje sinonim za visokotehnološki razvoj, ulaganje u nove tehnologije te ima uvjerljivo najveći broj startupa po stanovniku nego ijedna druga zemlja. Uz to, Veleposlanstvo države Izrael već treću godinu zaredom sudjeluje u projektu Zagreb Connect te ove godine na EBAN Winter University konferenciju dovodi tri visoko rangirana govornika koji će se aktivno uključiti u program konferencije te mentoriranje finalista Zagreb Connecta.

''Izrael, kao partner na ovome međunarodnom događaju, može mnogo doprinijeti uspjehu istoga. Sretni smo što možemo čuti da se Zagreb Connect konferencija, koja je ujedno i natjecanje za startup sudionike, širi i što je odlučeno nagraditi pobjednike putem u Izrael gdje će dobiti priliku vidjeti kako rade naše najrazvijenije startup kompanije.

Sigurna sam da je ovaj događaj samo početak jedne divne i vrlo obećavajuće suradnje između izraelskog IT sektora, koji je prepoznat u svjetskoj zajednici, i hrvatskoga koji je u razvoju. Upravo nedavno je objavljeno kako svjetski poznata, globalna kompanija IBM otvara svoj ured u Hrvatskoj. Za mene je to bio jasan znak da će se hrvatski IT sektor razvijati, što je orabrujuće. Zagreb Connectu, međunarodnom startup natjecanju želim puno uspjeha!'' rekla je Zina Kalay Kleitman ambasadorica Izraela u Hrvatskoj.

Kako prijaviti startup za natjecanje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi zainteresirani startupovi mogu se prijaviti na natjecanje Zagreb Connect preko službene stranice konferencije. Prijave su otvorene do 01.rujna 2016, a svaki prijavljeni tim na Zagreb Connectu moći će se predstaviti u službenoj brošuri konferencije koja će se distribuirati poslovnim anđelima diljem svijeta.

20 najboljih startupa prezentirat će svoje ideje pred 1700 sudionika konferencije, uključujući 400 poslovnih anđela i investitora. Uz to, sudjelovanje u finalu osigurava i mjesto u bootcampu gdje će finalisti imati priliku raditi s najboljim domaćim i stranim mentorima. Bootcamp će se održati dan uoči konferencije, 28. studenog 2016.

Tri najbolja startupa u finalu osvojit će novčane nagrade. Prvoplasirani startup osvaja 20 tisuća eura, drugoplasirani 10 tisuća eura, dok će trećeplasirani osvojiti nagradu u iznosu 7 tisuća eura. Posebnu nagradu u iznosu od 5 tisuća eura jednom od sudionika finala dodijelit će Grad Zagreb.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara