Pobuna u Ininoj rafineriji se nastavlja, još nije stigao nalog za odvoz nafte

Pobuna u Ininoj rafineriji se nastavlja, još nije stigao nalog za odvoz nafte

Foto: FAH

NAJAVLJIVANI nalog za utovar sirove nafte iz sisačke Rafinerije u željezničke cisterne nije stigao, a članovi Stožera za obranu rafinerije i očuvanje radnih mjesta nadziru punionicu kako bi u slučaju početka utovara blokirali izlaz željezničke kompozicije iz kruga rafinerije.

>>Pobuna u Ininoj rafineriji, planiraju blokirati željezničku prugu


Članovi Stožera poručuju da se više ne smije dogoditi već viđeni scenarij s početka listopada prošle godine, kada je kompozicija od 12 cisterni sa 600 tona domaće nafte, pod okriljem noći, tajno napustila Ivaničko Graberje u Moslavini. Ta je nafta na preradu u Rijeku trebala biti transportirana još u srpnju, ali je prijevoz najprije spriječen, da bi tri mjeseca kasnije tajnu odluku o prijevozu donijeli samo mađarski članovi uprave Ine.

Neće dozvoliti novi odvoz

Usmjeravanje sirove nafte umjesto u Sisak na preradu u Rijeku, bio je prvi znak provedbe odluke o obustavi proizvodnje u sisačkoj Rafineriji, ističu u Stožeru. Napominju da je sisačka rafinerija i tehnološki prilagođena upravo predradi domaće nafte sa moslavačkih i slavonskih naftonosnih polja.

Novi slučaj odvoza sirove nafte iz sisačkih spremnika, kako kažu u Stožeru, značio bi konačni prekid prerade u Sisku, što oni neće dozvoliti. Danas dežuraju navodeći da je uprava Ine već ranije donijela odluku o prijevozu nafte u Rijeku upravo 15. siječnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara