Pobuna u LS-u zbog Kramarićevih dogovora s Budišom

NAKON što je najavio moguće koaliranje s HSLS-om, predsjednik LS-a Zlatko Kramarić izazvao je negodovanje u stranci. Približavanje dviju stranaka podražava samo splitski i dubrovački oogranak LS-a.

Predsjednik LS-a u Splitu Ante Tešija, te novo izabrani prdsjednik te stranke u Dubrovačo- netvanskoj županiji Ivo Dominiković podržavaju Kramarićeve dogovore s Budišom, dok su čelnici stranke u Slavoniji, Istri, Primorsko-goranskoj županiji i Gradu Zagrebu ostali zaprepašteni.

Predsjednik istarskog Žuapnijskog vijeća LS-a Mauro Ivančić optužuje Kramarića da je neovlašteno mimo Predsjedništa i županijskih organizacija ušao u pregovore. Ivančić podsjeća kako se LS već jednom razišao s Budišom zbog ideoloških podjela jer je želio koalirati s HDZ-om.

Predsjednik osječko-baranjskog LS-a Ramir Ristić smatra de se Kramarić zaletio, jer, kako kaže , HSLS je danas desnije nego za vrijeme života Vlade Gotovca kada se raspao na dvije stranke.

«HSLS nije liberalna stranka», smatra Danko Gudelj predsjednik Županijskog ogranka u Rijeci, ističući da se izborni prag ne može postići koliranjem na silu.

Sam Zlatko Kramarić iznenađen je negativnim reakcijama nekih županijskih ogranaka. Oštra protivljenja stranačkih kolaega nazavo je ideološkom sljepoćom, dodajući da se na središnjim tijelima stranke uvijek kao potencijalni partner spominjao HSLS. Predsjednik LS-a kaže da na nedavnom sastanku s Budišom nije razgovarao o koaliciji na državnoj razini jer se još ne zna kakav će biti izborni zakon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara