Počela 7. Ljetna škola znanosti u Višnjanu

Počela 7. Ljetna škola znanosti u Višnjanu

LJETNA škola znanosti u Višnjanu - međunarodni znanstveno-istraživački program za učenike srednjih škola, već tradicionalno u organizaciji Znanstveno-edukacijskog centra Višnjan, i ove će godine okupiti mlade znanstvene entuzijaste s domaćih i svjetskih znanstvenih institucija. 

Cilj Ljetne škole znanosti (Summer School of Science) je upoznati motivirane učenike srednjih škola iz Hrvatske i svijeta sa znanstvenom metodom i pružiti im praktično iskustvo rada u znanosti. Osim ponuđenog znanstveno-obrazovnog sadržaja, svrha škole je i ponuditi mladim ljudima mogućnost stvaranja vlastite mreže kontakata iz koje će moći profitirati preko razmjene informacija, znanja i savjeta vezanih za studij i buduću karijeru.

Rad na Školi organiziran je u malim grupama pod vodstvom mentora koji svoje mlade kolege vode do realizacije kratkih znanstvenih projekata. Ovogodišnji projekti pokrivaju područja molekularne biologije, forenzike, fizikalne i organske kemije, matematičkog modeliranja, fizike čvrstog stanja i bioinformatike, a interdisciplinarna priroda škole bit će naglašena kroz večernja predavanja uz pozvane predavače te zajedničke radionice vezane uz međudjelovanje znanosti i društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ljetna škola znanosti 2007. održava se u dva kampa: “S3”, za učenike 1. i 2. razreda (28.7.- 3.8.) te “S3++”, za učenike 3. i 4. razreda srednje škole (6.8.-15.8.). “S3++” je međunarodnog karaktera koji uz sudionike iz Hrvatske uključuje i sudionike iz Turske, Francuske i SAD-a, te je službeni jezik tog kampa engleski.

Više informacija o ovoj ljetnoj školi možete naći ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara