Počela akcija "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar Hrvatske"

UGOVOR o prikupljanju donacija za razminiranje sela Mošćenice u Sisačkomoslavačkoj županiji, u sklopu akcije "I ja mogu razminirati jedan četvorni metar Hrvatske", potpisan je danas u sjedištu Primorskogoranske županije.

Tom će se akcijom, putem prodaje kupona, prikupljati novac za razminiranje Mošćenice nakon čega će se javnim natječajem odabrati tvrtka za razminiranje.

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina rekao je da je do sada na području Županije interes za sudjelovanjem u akciji pokazalo desetak jedinica lokalne samouprave kao i brojni obrtnici i poduzetnici. Predviđeno je da se na području Županije proda kupona u vrijednosti 35.000 kuna.

Ugovor je potpisan između Županije, Agencije lokalne demokracije iz Siska, kao pokretača akcije, te zaklade "Hrvatska bez mina" i Hrvatskog centra za razminiranje. Time je službeno započela akcija na području cijele zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tatjana Puškarić iz sisačke Agencije lokalne demokracije kazala je da su interes pokazale i uključivanje u akciju do sada najavile Varaždinska, Koprivničko-križevačka županija, Grad Zagreb i Zagrebačka županija.

Branko Bošnjak iz zaklade "Hrvatska bez mina" izrazio je nadu da će Mošćenica biti razminirana najkasnije do rujna te je najavio nastavak akcije i za druge krajeve s miniranim površinama. Najavljeno je širenje akcije prodaje kupona i u drugim europskim državama preko europskih tijela koja okupljaju regije i gradove.

Do sada su u Hrvatskoj od mina smrtno stradale ili ranjene 1843 osobe.

(Hina) dsil ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara