Počele "vukovarske adventske svečanosti"

PALJENJEM prve svijeće na adventskom vijencu, večeras je u organizaciji vukovarskog Gradskog muzeja počela tradicionalna manifestacija ´Vukovarske adventske svečanosti Vukovar u susret Božiću´, koja se ove godine održava pod nazivom ´Grad u srcu´.

U svečanom programu otvaranja te manifestacije, koja se u Vukovaru održava petu godinu za redom, u župnoj crvi sv. Filipa i Jakova tradicijske običaje od prve nedjelje Adventa do Božića prikazali su članovi kulturno-umjetničkih društava ´Lela i Vladimir Matanović´ iz Antina, ´Seljačka sloga´ iz Nuštra, ´Kristal´ iz Županje, te hrvatskog seljačkog pjevačkog društva ´Podgorac´ iz zagrebačke četvrti Gračani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Posjetitelji i sudionici ´Vukovarskih adventskih svečanosti´ potom su s upaljenim bakljama prošli gradskim središtem do dvorca Eltz u čijim je djelomice obnovljenim prostorima gradonačelnik Vukovara Vladimir Štengl upalio prvu svijeću na adventskom vijencu.

´Ovo vukovarsko svjetlo neka rasvijetli korake naše domovine prema miru. Vukovarsko svjetlo je svjetlo svih ljudi dobre volje, svih Hrvata´, rekao je blagoslivljajući adventski vijenac gvardijan franjevačkog samostana u Vukovaru fra Zlatko Špehar.

Sve nazočne pozdravila je i ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ružica Marić a potom su posjetitelji mogli razgledati izložbu tradicijskih peciva i kolača postavljenu u prostorima dvorca Eltz.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara