Počeli predsjednički izbori u Azerbejdžanu

BIRAČI u Azerbejdžanu izišli su u srijedu ujutro na birališta kako bi izabrali novog azerbejdžanskog predsjednika, objavilo je državno izborno povjerenstvo.

Favorit na izborima je sin dosadašnjeg predsjednika Gajdara Alijeva, Ilham, čijom bi pobjedom praktički došlo do dinastričkog prijenosa vlasti.

Diljem zemlje otvoreno je 5.146 biračkih mjesta, a pravo glasa na izborima ima 4,1 milijun birača od ukupno osam milijuna stanovnika ove male kavkaske zemlje koju je tijekom 30 godina čvrstom rukom vodio njen dosadašnji predsjednik.

Organizacija za europsku sigurnost i suradnju (OESS) i Vijeće Europe uputili su oko 600 promatrača kako bi pratili odvijanje izbora, u zemlji s reputacijom brojnih kršenja izbornih pravila na dosadašnjim izborima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gajdar Alijev dulje je vrijeme pripremao svog sina za nasljednika imenujući ga ovog ljeta svojim političkim nasljednikom.

Unutar podijeljene oporbe ističu se dva predsjednička kandidata - Isa Gambar, koji vodi stranku Musavat i Etibar Mamedov, iz stranke Nacionalne neovisnosti.

(HIna) br br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara