Počeli službeni razgovori Račan - Terzić

VISOKA izaslanstva vlada Hrvatske i Bosne i Hercegovine, predvođena premijerima Ivicom Račanom i Adnanom Terzićem, sastala su se u ponedjeljak prijepodne u Sarajevu gdje će razgovorati o bilateralnim odnosima između dvije zemlje.

Premijer Račan u pratnji ministara pomorstva, prometa i veza Rolanda Žuvanića, ministra javnih radova, obnove i graditeljstva Radimira Čačića te ministrice Gordane Sobol u Sarajevo je doputovao u nedjelju navečer, a ceremonija službenog dočeka priređena je danas uoči početka službenih razugovora u zgradi zajedničkih institucija BiH uz intoniranje državnih himni.

Uz predsjedatelja Vijeća ministara BiH Adnana Terzića s bosanskohercegovačke strane u razgovorima sudjeluju ministri sigurnosti Bariša Čolak, transporta i komunikacija Branko Dokić te ljudskih prava i izbjeglica Mirsad Kebo.

Najavljeno je kako bi među ključnim temama razgovora trebali biti izgradnja koridora V c te status sporazuma o luci Ploče i prolazu kroz Neum.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Račan je po dolasku u Sarajevo kazao kako očekuje otvorene razgovore o razvojnim projektima važnim za dvije zemlje jer je to najbolja osnova građenja dugoročne suradnje.

Bosanskohercegovački premijer Terzić i ministar Dokić u izjavama za lokalne medije u Sarajevu potvrdili su kako ostaju otvorena vrata za nove ponude vezane za izgradnju auto-ceste Ploče-Budimpešta pri čemu se posebna pozornost poklanja iskustvima što ih je u cestogradnji stekla Hrvatska.

Tijekom dana premijera Račana i ministre iz njegove pratnje primit će članovi Predsjedništva BiH a sastat će se i s dužnosnicima Parlamenta BiH te kardinalom Vinkom Puljićem.

Prije odlaska iz Sarajeva članovi hrvatske Vlade posjetiti će i središnjicu Hrvatsog kulturnog društva "Napredak".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara