Počeli "Trsatski Marijini dani"

TRSATSKI Marijini dani, kojima se tadicionalno svetkuje Gospa Trsatska, počeli su danas poslijepodne prigodnom svečanošću u Marijinu perivoju u Svetištu Majke Božje na Trsatu.

U nazočnosti vjernika te predstavnika crkvenih, gradskih i županijskih vlasti, manifestaciju je otvorio trsatski gvardijan fra Matija Koren.

Nakon mise, koju u crkvi Majke Božje predvodi fra Šime Samac, u klaustru franjevačkog samostana održat će se koncert pod nazivom "Pozdrav Svetom Ocu", a nastupit će ženska klapa "Luka" i muške klape "Krk" i "Fortunal".

Ovogodišnja proslava Gospe Trsatske - zaštitnice Svetišta proteći će u ozračju najavljenog posjeta pape Ivana Pavla II. Rijeci i Trsatu. Ove godine i franjevci proslavljaju 550. obljetnicu dolaska na Trsat, gdje su bili čuvari Svetišta Majke Božje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Središnja proslava Trsatskih Marijinih dana bit će 10. svibnja, kada će središnje misno slavlje i procesiju u Svetištu predvoditi riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić. Istog dana služit će se i zavjetna misa franjevaca Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

Tijekom Marijinih dana održat će se hodočasnički dan franjevačkoga svjetovnog reda Primorja i Istre, predstavit će se knjiga "Hrvati Papi - Papa Hrvatima", autorice Ksenije Rukavina, a održat će se skup o temama: "Marija u životu Ivana Pavla II." i "Poruka Pape Ivana Pavla II. vjeroučiteljima u Solinu". Pripadnici Franjevačke mladeži (FRAME) okupit će se i na Trsatu proslaviti svoj dan.

Trsatski Marijini dani završit će 11. svibnja hodočašćem pomoraca i zavjetnom misom pomoraca i njihovih obitelji.

(Hina) hšup ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara