Počelo je: Gužve, nesreće i kolone već od ranog jutra, a kiša dodatno otežava situaciju

Počelo je: Gužve, nesreće i kolone već od ranog jutra, a kiša dodatno otežava situaciju

Foto: FAH

U UNUTRAŠNJOSTI djelomice sunčano, a uz povremeno više oblaka, još ponegdje mogućnost za malo kiše ili pokoji pljusak, u prvom dijelu dana ponajprije u središnjim predjelima, a poslijepodne u Slavoniji i u gorju, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za petak.

Ujutro mjestimice magla. Na Jadranu pretežno sunčano. Vjetar slab, a na moru umjeren sjeverozapadni.

Najviša dnevna temperatura od 26 do 30, a na Jadranu do 33 Celzijeva stupnja.

Počele gužve

Kolone su prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija u Istri, a kolona vozila koja se dijelom proteže na Istarski ipsilon je oko pet kilometara, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Pojačan je promet, no vozi se bez zastoja na: A1 Zagreb-Split-Ploče osobito na dionicama Zagreb-Bosiljevo u oba smjera te Gospić-tunel Sveti Rok u smjeru Zagreba; A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba; A3 Bregana-Lipovac; A6 Rijeka-Zagreb; A7 Rupa-Diračje; Istarskom ipsilonu; brzoj cesti A8 od Matulja prema tunelu Učka; Ličkoj magistrali DC1; zagrebačkoj obilaznici A3; riječkoj obilaznici A7; Krčkom mostu te na cestama u Istri.

Na naplatnim postajama Lučko A1 u oba smjera te na naplatnoj postaji Demerje A1, nema dužih čekanja.

Zastoji su mogući na Jadranskoj magistrali DC8 na prilazima Zadru, Splitu, Stobreču, Omišu, Makarskoj, Dubrovniku, u trajektnim lukama i pristaništima, na prilazima turističkim središtima na obali te na graničnim prijelazima osobito na ulasku u zemlju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mokrih i skliskih kolnika ima mjestimice u Lici, središnjoj Hrvatskoj te Gorskom kotaru. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između Bosiljeva 2 i Kikovice.

 Pojačan je promet putničkih vozila na graničnim prijelazima - na ulasku: Mali Prolog, Aržano, Gabela, Gornji Brgat, Slavonski Brod, Zaton Doli, Pasjak, Rupa, Macelj, Bregana, Ličko Petrovo Selo; na izlasku na Bajakovu gdje je kolona oko 1,5 kilometara te u oba smjera: Metković, Klek, Plovanija, Kaštel (kolona na izlazu pet kilometara.

Zbog tehničkih poteškoća za međunarodni promet zatvoren je granični prijelaz Erdut. Vozila se preusmjeravaju na obližnje prijelaze. Do završetka radova preko graničnog prijelaza Županja promet će teći preko pet kolničkih traka, a ne preko deset redovnih. Moguće su gužve i duža čekanja na prelazak državne granice, posebice vikendima. Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom otvoren je za vozila do 7,5 tona.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara