Počelo ponovno suđenje njemačkom kanibalu

GLUMAC Hugh Grant, rocker Liam Gallagher te pop-zvijezde Robbie Williams i Barry Manilow su nedavno dobili nešto što bi se u nekim drugim okolnostima shvatilo kao kompliment, dok bi u njihovom slučaju bio ozbiljan slučaj za zabrinutost.

Naime, imena četvorice umjetnika su prije nekoliko dana spomenuta u njemačkoj sudnici gdje se ponovno sudi Arminu Meiwesu, 44-godišnjem homoseksualcu koji je prije nekoliko godina ubio i pojeo muškarca pronađenog preko u tu svrhu posebno označenog internet-oglasa.

Na oglas u kome se traži "dobro građeni muškarac" radi ubojstva u kanibalske svrhe, javio se Bernd-Jürgen Brandes kojemu upravo takav način smrti bila neostvarena seksualna fantazija.

Nakon višemjesečnog poznanstva, dva muškarca su je u ožujku 2001. godine ostvarila, s time da ju je Meiwes zabilježio video-kamerom. Nakon što je Brandesa nakljukao alkoholom i analgeticima, Meiwes mu je odrezao penis, a potom ga servirao svojoj žrtvi, koja se požalila da je "pretvrd za žvakanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brandes je ubrzo nakon toga izgubio svijest, te ga je Meiwes zaklao, a potom raskomadao i ostatke pojeo u toku slijedećih nekoliko dana. O tom slučaju je javnost doznala tek godinu dana kasnije kada je Meiwes, nastojeći se još jednom osladiti, na internetu ostavio još jedan oglas.

Umjesto žrtve mu je na vrata zakucala policija te u pretresu pronašla tragove stravičnog događaja. Suđenje Meiwesu je ne samo šokiralo, nego i podijelilo njemačku javnost, s obzirom da je iz svih dokaza bilo više nego jasno da je žrtva dobrovoljno pristala da ju se ubije.

Te je argumente djelomično prihvatio sud, pa je Meiwes osuđen tek za ubojstvo drugog stupnja, odnosno osam i pol godina zatvora. No, na tako blagu presudu su se žalili tužitelji, držeći da je Meiwesov glavni motiv bio seksualno zadovoljstvo, a ne ispunjavanje žrtvine želje, pa ga stoga treba osuditi za teško ubojstvo, odnosno na doživotni zatvor.

Meiwes je na novom suđenju iznio niz zanimljivih detalja, među kojima se ističe zabrinutost da bi od Brandesa, s kojim je prije ubojstva imao seksualne odnose, mogao biti zaražen virusom HIV-a.

Međutim, detalj koji je najviše zainteresirao svjetske medije jest Meiwesova tvrdnja kako još uvijek ima iste seksualne fantazije, odnosno kako bi volio raskomadati i pojesti Liama Gallaghera, Robbieja Williamsa, Barryja Manilowa i Hugha Granta. "Volim jesti samo lijepe ljude", izjavio je Meiwes na sudu.

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara