Počelo postavljanje ležećih policajaca na mjestu gdje je poginula djevojčica

Počelo postavljanje ležećih policajaca na mjestu gdje je poginula djevojčica
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U BLATU u Novom Zagrebu počelo je postavljenje ležećih policajaca.

Ležeći policajci danas se postavljaju nedaleko od mjesta gdje je sinoć poginula djevojčica.

Podsjetimo, u teškoj nesreći na pješačkom prijelazu sinoć oko 21 sat poginula je 7-godišnja djevojčica.

Na nju je, dok je prelazila cestu u pratnji jednog roditelja, oca, preko pješačkog prijelaza, naletio osobni automobil marke BMW krapinskih registracijskih oznaka.

HRT je razgovarao s ocem djevojčice koji je bio s njom u trenutku kada ju je udario automobil.

"Uzeo mi je dijete, uzeo mi je život cijeli. Neće proći tako lako", rekao je i zaplakao. Upitan može li procijeniti koliko je brzo vozio vozač automobila, ispričao je kako je jurio od 80 do 100 km/h.

Stanovnici ogorčeni

Stanovnici Blata potreseni su ovom tragedijom. Na Facebooku prozivaju prometne stručnjake jer su maknuli ležeće policajce s ceste. Krive ih za tragediju.

"Dragi vijećnici VMO Blato, danas je ugašen život jednog malog anđela na našoj Karlovačkoj cesti na kojoj su 'veliki prometni stručnjaci' odlučili kako treba osigurati promet na istoj. E, pa mislim da bi te stručnjake trebalo opet pozvati i reći im da svoje diplome zapale jer našoj prometnoj situaciji nisu pomogli, nego su zaslužni za tragediju koja se danas dogodila.

Naime, da su se vratili ležeći policajci koji su nekada bili postavljeni, možda do ove tragedije ne bi došlo. No prometni stručnjaci su rekli da 'uspornici doprinose smirivanju prometa, ali isto tako štetno djeluju na objekte u neposrednoj blizini u smislu pucanja fasada i statičkog oštećenja objekata uslijed velikih vibracija i buke koju proizvode vozila prolazeći preko njih", napisala je jedna stanovnica Blata ranije danas, a s njom su se složili mnogi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara