Počelo suđenje Mihajloviću

SUĐENJE Mihajlu Mihajloviću (25) osumnjičenom da je 10. rujna 2003. ubio švedsku ministricu vanjskih poslova Annu Lindh počelo je u srijedu prijepodne u Stockholmu.

Mihajlović je tijekom ispitivanja priznao da je u više navrata izbo Anu Lindh u trgovačkom centru u Stockholmu 10. rujna nakon što je u početku poricao da je sudjelovao u napadu nožem.

Sud je objavio da će suđenje početi 14. siječnja i da se očekuje da će trajati do 19. siječnja. Vjeruje se da će se zatražiti psihijatrijsko vještačenje Mihajlovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema anketi švedskog dnevnika Dagens Nyheter 47 posto ispitanika drži da će Mihajlović biti osuđen na psihijatrijsko liječenje, 43 posto misli da će biti osuđen na zatvorsku kaznu, 3 posto smatra da će biti osuđen za ubojstvo u afektu, 3 posto da uopće neće biti osuđen, 3 posto nema nikakvo određeno mišljenje o čitavom procesu, dok jedan posto smatra da Mihajlović uopće nije imao namjeru ubiti Annu Lindh.

Sudski proces održava se u sigurnosnoj sali stockholmskog suda. Mjesta u sudnici su ograničena na 53 mjesta za švedske novinare i 28 za strane novinare. Budući da je interes javnosti za suđenje vrlo velik, a određeno je samo 9 mjesta za građane, već sinoć oko 21 sat počeo se stvarati red pred sudom.

Sam Mihajlović je zatražio da se suđenje ne prenosi izravno putem elektronskih medija jer, kako je rekao njegov odvjetnik Peter Althin, "drži da neće moći slobodno i opušteno govoriti".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara