Počelo suđenje ozloglašenom francuskom serijskom ubojici Michelu Fourniretu

U FRANCUSKOJ je počelo suđenje za ubojstvo sedam mladih žena koje su ubijene u toj zemlji i u Belgiji u razdoblju od 1987. do 2003. godine, a imale su između 12 do 21 godine. Optužen je 66-godišnji Michel Fourniret, a za suučesništvo će pred porotom odgovarati i njegova supruga, 59-godišnja Monique Olivier. Ona je naime bila mamac koji je služio Fourniretu da namami svoj plijen.

Otkrila ga 13-godišnja djevojčica

Podsjetimo, ozloglašeni serijski ubojica uhićen je još 2003. godine i to nakon otmice 13-godišnje djevojčice koja se uspjela izvući iz konopaca, te pobjeći iz kombija. Djevojčica je zapamtila registarske tablice automobila, pa policiji nije bilo teško doći do monstruma i njegove supruge. 

Njegova supruga bila je prva koja je sve priznala istražiteljima, a zanimljivo je kako im je ujedno i ispričala kako su se upoznali. Naime, Michel joj je slao pisma iz zatvora, gdje je služio kaznu zbog niza silovanja. Monique je bilo vrlo romantično kada joj je Michel obećao kako će ubiti njenog supruga, a  ona mu je radosno obećala kako će mu pomagati u njegovim pothvatima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europarlamentarci raspravljali o Fourniretu

O ovom serijskom ubojici raspravljao je čak i euro parlament kada se govorilo o zajedničkom europskom registru seksualnih zlostavljača i zajedničkoj politici kad je riječ o otmicama djece.  Europarlamentarci su zaključili da je koji slučajem već postojao zajednički europski registar, u svojim bi zlodjelima vrlo vjerojatno bio onemogućen francuski serijski ubojica Michel Fourniret koji je odslužio kaznu za silovanje djece u Francuskoj, a zatim se preselio u Belgiju, zaposlio kao domar u školi i nastavio sa zlodjelima.

Suđenje, koje francuska javnost prati s nestrpljenjem odvija se u gradu Charleville-Mezieres. Glava teme razgovora svakako je izjava odvjetnika obrane, Pierre Blocquauxa, koji je rekao kako je tijekom ispitivanja Michel priznao da je počinio zločine, no još uvijek nije jasno hoće li se pred porotom izjasniti kao kriv ili nevin. 

I.Ć.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara