Počelo suđenje rođacima Bulj

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Splitu danas je počelo suđenje rođacima Ivanu (40) i Pavlu (47) Bulju, Sinjanima optuženima za silovanje i teško ubojstvo sedamnaestogodišnje sumještanke Anđele Bešlić u ožujku prošle godine.

Godinu dana nakon zločina sudac Zoran Matulović počeo je sudski postupak protiv rođaka Bulj, koji je zatvoren za javnost, jer je pokojna Anđela bila malodobna. Zbog zaštite materijalnih dokaza i tijeka postupka koji se vodi pred Vijećem za mladež medijima su dostavljene samo osnovni podatci s današnje rasprave.

Glasnogovornica Županijskog suda Marica Šćepanović kazala je da su na upit suca Matulovića na početku rasprave osjećaju li se krivima za djela za koja su optuženi obojica optuženika odgovorila niječno.

Kako je kazala, danas su svjedočili roditelji pokojne Anđele, otac Ivan, čiji je iskaz trajao gotovo tri sata, te majka Anđa, koja je svjedočila oko pola sata. Glasnogovornica Ščepanović navela je da je na sutrašnju raspravu pozvan sudski vještak s Medicinskog fakulteta u Zagrebu dr. Milovan Kubat.

Rođaci Bulj optuženi su da su noću 3. ožujka 2002. u dogovoru radi spolnog zadovoljenja, unatoč njezinu protivljenju, na prijevaru ukrcali malodobnu Anđelu u automobil Ivana Bulja, odvezli je na nepristupačan predio Vidovo kod Suhača, silovali je i usmrtili nepoznatim predmetom udarcima po glavi. Tijelo je pronađeno nakon jednomjesečne potrage 5. travnja 2002., a rođaci Bulj uhićeni su 10. travnja 2002. i od tada su u pritvoru.

Optužnica protiv rođaka Bulj podignuta je 9. listopada prošle godine. Svi koji sudjeluju na glavnoj raspravi obvezni su sve što čuju na raspravi čuvati kao tajnu, jer je odavanje takve tajne kažnjivo djelo.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara