Počelo suđenje za trostruko ubojstvo u Slavonskom Brodu

Na Županijskome sudu u Slavonskome Brodu danas je počelo suđenje Antunu Blaževiću (45) i Darku Vukojeviću (24), optuženima za trostruko ubojstvo u središtu grada u lipnju prošle godine.

Prvokrivljeni Blažević i drugookrivljeni Vukojević su nakon čitanja optužnice, koja ih tereti za ubojstvo braće Dragana (32) i Željka Prgometa (28) te Gorana Begića (28), izjavili kako se ne osjećaju krivima. Na zahtjev odvjetnika okrivljenih glavna rasprava nastavljena je iskazima obojice okrivljenika i zatim su u dokaznom postupku iskaze dala tri svjedoka optužbe.

Suđenje se nastavlja sutra.

Trostruko se ubojstvo dogodilo 9. lipnja prošle godine u najužem središtu Broda pred restaurantom "Millenium" i Ulici Petra Krešimira IV. Ubojstvo je zgranulo Brođane, a u javnosti se nagađalo kako je riječ o sukobu brodskoga podzemlja. Taj dan pred "Milleniumom" su se verbalno sukobila braća Prgomet, Darko Vukojević i Radomir Veselinović Roki. Intervenirala je policija, no po tadašnjoj izjavi načelnika Mije Kršića nije našla dokaze o prijetnjama i posjedovanju oružja. Sukob se zaoštrio oko 15,50 sati, kad su, po optužnici, nakon kratke prepirke i naguravanja Blažević i Vukojević pucali u braću Prgomet i Begića, smrtonosno ih ranivši.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara