Počeo znanstveni skup "Annales Pilar" posvećen demografskom razvoju

U ZAGREBU je jutros počeo radom multidisciplinarni znanstveni skup "Annales Pilar" koji je posvećen temi "Demografski razvoj, stanje i perspektive Republike Hrvatske".

Predsjednik organizacijskog odbora skupa Dražen Živić, demograf s Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar", pozdravljajući sudionike skupa, koji je okupio uz hrvatske demografe i povjesničare, sociologe, ekonomiste, geografe i teologe, istaknuo je kako je ovogodišnja tema znanstvenoga skupa "važna, aktualna i sudbonosna po daljnji razvoj hrvatskoga društva".

Po njegovim riječima skup ima za svrhu potvrditi dosadašnje spoznaje o demografskim problemima, ali i razotkriti nove činjenice te ponuditi dio odgovora na demografske probleme koji danas bez sumnje "ograničavaju društveno-gospodarski rast Hrvatske".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvarajući skup, ravnatelj Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" Vlado Šakić napomenuo je kako je u osnovi svake strategije razvoja populacijska politika. "Još jednom želimo prezentirati ovu temu nadajući se da će doći do shvaćanja onih koji odlučuju o strategiji razvoja", izjavio je Šakić.

Najavio kako će u sklopu skupa danas biti dodijeljena nagrada Annales Pilar istaknutoj hrvatskoj demografkinji Alici Wertheimer-Baletić, potpredsjednici HAZU.

Annales Pilar koji se organizira po četvrti put profilirao se kao značajan znanstveni skup. Dosad su skupovi bili posvećeni "Hrvatskim elitama i modernizaciji", "Psihosocijalnim procesima društvenog razvitka" i "Hrvatskoj historografiji".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara