Početkom veljače konstituirajuća sjednica Skupštine osječko-baranjske županije

VLADA će na sjednici u četvrtak, 29. siječnja donijeti odluku o sazivu konstituirajuće sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije za prvi tjedan u veljači doznaje se od Branimira Glavaša, predsjednika osječkobaranjskog HDZ-a, stranke koja je na nedjeljnim prijevremnim izborima osvojila najviše glasova, a njega je o tome danas izvijestila vladina povjerenica za Osječko-baranjsku županiju Jadranka Nikolov.

Večeras ćemo početi pregovore oko koalicijskih dogovora s predsjednikom Hrvatske stranke prava Antom Đapićem, kao i s Hrvatskom strankom umirovljenika, rekao je Glavaš Hini.

Na upit hoće li večeras biti govora o imenu budućeg župana, Glavaš je rekao da o tome neće biti riječi i da će se to dogovoriti u HDZ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HDZ je na prijevremenim izborima osvojio 20 mjesta u županijskog skupštini. Samostalna srpska demokratska stranka (SDSS) osvojila je tri mandata, a prema zakonu predstavnici te manjine imaju pravo na četiri vijećnika. Jedan predstavnik srpske manjine u skupštinu je ušao s liste HDZ-a, te tako HDZ ima 21 vijećnika od ukupno 48.

Pristanu li na koaliciju HSP (osam vijećnika) i Hrvatska stranka umirovljenika (četiri vijećnika), vladajuća bi koalicija imala značajnu većinu s 33 od 48 vijećnika.

Ako HDZ bude u koaliciji samo s Hrvatskom strankom umirovljenika, tada bi to bila tijesna većina od 25 vijećnika.

U Skupštinu Osječko-baranjske županije ušla je još koalicija SDP-a, HNS-a, Libre i SBHS-a sa šestero vijećnika, te LS, HSS i SDSS, svaki s po troje vijećnika.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara