Počinje projekt reforma sustava socijalne skrbi uz pomoć UNDP-a

PRIMJENA novog sustava socijalne skrbi provodit će se kontrolirano i koordinirano sa svim relevantnim sustavima, za što je osigurana financijska i tehnička pomoć Razvojnoga programa Ujedinjenih naroda, priopćeno je u petak iz Ministarstva rada i socijalne skrbi.

Ministar Davorko Vidović dogovorio je početak provedbe toga programa s Corneliusom Kleinom, stalnim predstavnikom UNDP-a u Hrvatskoj.

Da bi se koordinacija sa zdravstvenim, prosvjetnim, pravosudnim i ostalim sustavima ostvarila, MRSS će osnovati posebnu jedinicu za nadzor i vrednovanje mjera reformskih mjera, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Angažirat će i konzultante za pomoć u radu toga tijela, a njihov će se rad financirati iz donacijskih sredstava tijekom dvije godine. MRSS će ih zaposliti nakon tog razdoblja, priopćeno je.

Predviđeno je da će za realizaciju projekta trebati 2,4 milijuna dolara, a UNDP će dati vlastitih 246.000 dolara, a ostalo će pokriti nizozemske vlade i švedske agencije za međunarodni razvoj.

UNDP će pomoć pružati tri godine, kaže se u priopćenju i dodaje da bi to trebalo biti dovoljno da se provede većina predviđenih reformskih zahvata u sustavu socijalne skrbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara