Počinje suđenje policajcu Stjepanu Majnoviću

NA KOPRIVNIČKOM Općinskom sudu sutra počinje glavna rasprava u sudskom procesu protiv graničnog policajca Stjepana Majnovića (44) iz Budrovca kod Đurđevca, optuženog da je lažno prijavio pokušaj ubojstva.

Majnović je ranjen u trbuh u noći između 6. i 7. ožujka kod graničnog kamena 440 na obali rijeke Drave u Novom Virju. Rekao je da su, tijekom redovite kontrole tog dijela hrvatsko-mađarske granice, na njega i njegovog kolegu pucali dvojica iz čamca na Dravi.

Nakon toga je provedena opsežna, gotovo trodnevna potraga, u koju je bila uključena i mađarska granična policija, no počinitelji nisu nađeni.

Nakon dva dana, 9. ožujka, policija je priopćila da je vještačenje Centra za krim vještačenje u Zagrebu pokazalo kako se Majnović sam ranio neoprezno rukujući oružjem, što je on istog dana i potvrdio svojim priznanjem.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Majnovića i njegovog kolege Zlatka Šargača (34) zbog toga je pokrenut stegovni postupak i udaljeni su s dužnosti, a Majnović je i kazneno prijavljen.

On se kasnije ipak vratio svome prvom iskazu, tvrdeći da je priznanje dao pod pritiskom policije, te da je bio izložen prijetnjama.

Nedavno se pojavio i zaštićeni svjedok, koji tvrdi da je toga dana, 7. ožujka, bio u krivolovu i navodno vidio čamac na Dravi i pucnjavu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara