Podbevšek pretvorio POA-u u političku policiju vladajućih?

Podbevšek pretvorio POA-u u političku policiju vladajućih?

NEKOLIKO djelatnika POA-e su nekim medijima i oporbenim čelnicima poslali pismo u kojem optužuju još uvijek aktualnog ravnatelja POA-e za teške zloupotrebe ovlasti i političke smjene, a sve to na zahtjev visokih dužnosnika vladajućeg HDZ-a.

Jutarnji list u izdanju od srijede piše kako je uz tjednik Nacional i predsjednik SDP-a Ivica Račan primio dotično pismo, u kojem se Podbevšeka optužuje za navodnu smjenu svih pomoćnika ravnatelja s argumentom "to su komunjare", kao i odrađivanje prljavih poslova za najviše dužnosnike HDZ-a.

U pismu stoji kako je POA za Andriju Hebranga obavila ispitivanje u HT-u, kojim se htjelo ustvrditi tko je glasao protiv ministra zdravstva u anketi HTV-ove emisije "Nedjeljom u dva", u kojoj je gostovao kasnije smijenjeni ravnatelj KBC-a Zagreb Josip Paladino.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ravnatelj agencije o čijoj se smjeni upravo lome koplja na relaciji premijer – predsjednik navodno je zapovijedio prisluškivanje Ivića Pašalića uoči Sabora HDZ-a u Rijeci, navodi se u dojavi.

Prema tvrdnjama agenata POA-e koji su poslali pismo, Podbevšek se otvoreno izjasnio kao "vojnik stranke koji izvršava zapovijedi Ive Sanadera".

"Iz svega što se događa, evidentno je kako se neki u HDZ-u nisu oslobodili stare prakse da policiju i obavještajne službe koriste protiv političkih protivnika. Ovakva su pisma indikator takvih procesa." – izjavio je šef SDP-a Ivica Račan, te najavio da će tražiti saborska oporba zatražiti osnivanje istražnog povjerenstva o aferi ispitivanja novinarke Helene Puljiz.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara