Podignuta optužnica protiv solinskog vijećnika, pred djecom premlatio ženu

Podignuta optužnica protiv solinskog vijećnika, pred djecom premlatio ženu
Ilustracija: Milan Sabic/PIXSELL

SPLITSKO državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg HDZ-ovca, ali još uvijek aktualnog solinskog vijećnika zbog pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede njegovoj supruzi te zbog dva kaznena djela povrede djetetovih prava, javlja Slobodna Dalmacija.

Ovaj bivši zapovjednik DVD-a Vranjic bio je u istražnom zatvoru. Prije nekoliko dana je izašao iako je Općinsko državno odvjetništvo tražilo produljenje zbog opasnosti od ponavljanja djela. 

Međutim, pušten je na slobodu i primijenjene su mjere opreza -  javljanje policiji, zabrana približavanja žrtvi i kontaktiranja s njom te udaljenje iz njihovog doma.

Naredio je ženi da kaže kako je pala niz stepenice

Tereti ga se da se 15. travnja u njihovom stanu nakon verbalne prepirke sa suprugom koja je sjedila na trosjedu popeo na trosjed i počeo je udarati nogama po cijelom tijelu. Znao je pri tom, stoji u optužnici, da se dvoje maloljetne djece nalazi u susjednoj sobi i da su budni, a od siline udaraca nesretna se žena zgrčila i pokrila glavu rukama. No 40-godišnjak je nastavio divljati pa ju je počeo tući s obje noge po glavi i leđima, a cijelo to vrijeme djecu su plakala i dozivala majku. Njegovo divljačko cipelarenje trajalo je pola sata, a prestalo je tek nakon što je nesretna žena počela teško disati. Slomio joj je jedno rebro i nanio više velikih krvnih podljeva po glavi, prsnom košu i nadlaktici.

Kad je vidio da njegova žrtva počinje hroptati, prepao se da će žena umrijeti pa je rekao da će nazvati hitnu pomoć, što je i napravio, ali je pretučenoj supruzi naredio da im kaže da je pala niz stepenice. Ona je, ne želeći izazivati njegov daljnji gnjev, to i rekla, no u bolnici su liječnici uvidjeli da ne govori istinu i da ozljede nisu tako nastale pa su pozvali policiju. Iako se u policijskoj prijavi navodilo da ju je tukao alkoholiziran, u optužnici se ne spominje da je bio pod utjecajem alkohola.

I dalje je vijećnik u Solinu, ali ne kao HDZ-ovac, nego kao "nezavisni", piše Slobodna Dalmacija. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara