Podignuta kaznena prijava protiv crnogorskog premijera Đukanovića

Podignuta kaznena prijava protiv crnogorskog premijera Đukanovića

Screenshot: YouTube

STRANKA  udruženih umirovljenika i invalida (PUPI) predala je danas Vrhovnom državnom tužilaštvu kaznenu prijavu protiv crnogorskog premijera Mila Đukanovića zbog nesavjesnog rada i korupcije.

„PUPI je podnio kaznenu prijavu protiv Đukanovića i NN osoba zbog nesavjesnog rada u službi, zlouporabe službenog položaja, rada s predumišljajem, čime je nanesena višemilijunska šteta Crnoj Gori i njenim građanima zbog izdavanja jamstava bez pokrića tvrtkama i pojedincima“, navodi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iz PUPI-a su kazali kako se “opravdano sumnja da je Đukanović prisvojio 160 milijuna eura”.

„Te činjenice je priopćila državna revizorska institucija prilikom revizije jamstava koje je vlada davala na čelu s Đukanovićem, pa utvrdila nezakonitosti, nedozvoljene i nedopuštene radnje da su jamstva dana bez osiguravanja kontrajamstava i to: Kombinatu aluminija 126 milijuna eura, Željezari u Nikšiću 33 milijuna, podgoričkom dnevniku Pobjeda 7,8 milijuna, Rudnicima boksita 5,6 milijuna, Primorci–Bar 4,5 milijuna, i drugima“, precizirali su iz PUPI-a.

Navodeći iste razloge kaznenu prijavu protiv premijera Đukanovića su podnijeli i manjinski dioničari Elektroprivrede Crne Go

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara