Podignuta optužnica protiv Dragana Džajića zbog malverzacija u Crvenoj zvezdi

Tekst: Totalsport
Foto: Wikipedia

SRPSKO je državno odvjetništvo u Beogradu podiglo optužnicu protiv trojice bivših čelnika nogometnog kluba Crvena zvezda zbog protupravnog prisvajanja novca od igračkih transfera. Optužnicom za zlouporabu službenog položaja obuhvaćeni su Dragan Džajić, Vladimir Cvetković i Miloš Marinković, kao i nogometni menadžer, bivši golman zagrebačkog Dinama i Partizana, Ranko Stojić.

Protupravno su optuženi, navodi se u optužnici, prisvojili novac od četiriju transfera Zvezdinih nogometaša u inozemstvo, i to u iznosu od 7,12 milijuna eura, 8,5 milijuna maraka, odnosno dva milijuna dolara. Riječ je o transferima, navodi beogradski list Politika pozivajući se na optužnicu, Gorana Drulića (Zaragoza), Perice Ognjenovića (Real Madrid), Zorana Njeguša (Atletico Madrid), Nemanje Vidića (Spartak Moskva) i Ivana Dudića (Benfica).

Budu li osuđeni za grijehe koji im se stavljaju na teret, Džajić, Marinković i Cvetković mogli bi u zatvoru provesti do 12 godina. Sva su trojica Zvezdinih djelatnika zbog malverzacija pri transferima uhićena već 5. veljače 2008. godine te su u pritvoru provela pet mjeseci. Novi je proces samo nadgradnja staroga.

Niti jedan od spomenutih nogometaša nije teretio trojac bivših Zvezdinih čelnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara