Podignuta optužnica protiv Harisa Silajdžića?

Podignuta optužnica protiv Harisa Silajdžića?
HAŠKO tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv bivšega ministra vanjskih poslova BiH Harisa Silajdžića koja bi bosanskohercegovačkim vlastima trebala biti uručena najkasnije u siječnju iduće godine, objavio je u najnovijem broju mostarski tjednik Danas pozivajući se na izvore u Sarajevu i Haagu.

Prema pisanju tog tjednika protiv Silajdžića je optužnica podignuta na temelju dokumentacije koju su haškim istražiteljima proteklih godina dostavljali hrvatski i srpski uredi iz BiH zaduženi za odnose s Haškim sudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Silajdžića se, kako navodi mostarski tjednik Danas, drži odgovornim za ubojstva, progone nebošnjačkog stanovništva, utemeljenje koncentracijskih logora u kojima su podvrgnuti mučenju i ubijani srpski i hrvatski civili te ratni zarobljenici.

"Haško tužiteljstvo smatra da je Silajdžić s obzirom na visok položaj u vlasti mogao, a to nije učinio, sankcionirati i spriječiti ubojstva i progone nebošnjačkog stanovništva u sarajevskoj regiji, središnjoj Bosni i sjevernoj Hercegovini", piše tjednik Danas.

Također se navodi da se Silajdžića "drži odgovornim i za infiltraciju mudžahedina u postrojbe Armije BiH, koji su organizirano uz znanje bošnjačkih vlasti dovođeni u BiH".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara