Podignuta optužnica protiv Prgometa, bivšeg direktora autoceste Rijeka-Zagreb

ZAGREBAČKO Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšeg direktora poduzeća Autocesta Rijeka-Zagreb d.d. Ivana Prgometa kojega tereti za sklapanje štetnog ugovora za izgradnju četiri tunela na dionici Kupjak-Vrbovsko autoceste RijekaZagreb.

Optužnica, podignuta krajem prošloga mjeseca, tereti Prgometa za kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora, a vezano uz zaključivanje ugovora o izgradnji tunela Veliki Gložac, Javorova Kosa, Bajt i Pod Vugleš između Autoceste Rijeka-Zagreb kao investitora i Poslovne udruge Spie Batignolles/Mediteran Union Tunel d.d. kao izvođača radova.

U današnjem šturom priopćenju zagrebačkog tužiteljstva ne navodi se kada je i na koji način Prgomet počinio kazneno djelo za koje se tereti, te kolika je šteta koju je navodno napravio tim štetnim ugovorom.

U zagrebačkom Općinskom državnom odvjetništvu nismo doznali ni zašto je informacija o podizanju optužnice u medije stigla tek danas, a optužnica je podignuta 26. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada je krajem srpnja prošle godine zaključila da je ugovor za izgradnju spomenutih tunela, sklopljen 1998., ništavan jer je zaključen protivno Zakonu o nabavi roba i usluga, a vrijednost ugovorenog posla povećana je za 180 milijuna kuna.

Nadzornom odboru Autoceste Rijeka-Zagreb Vlada je tada naložila razrješenje Prgometa s dužnosti direktora, te zaključila da se Državnom odvjetništvu dostavi dokumentacija za pokretanje kaznenog postupka zbog moguće korupcije, nesavjesnog gospodarskog poslovanja i sklapanja štetnih ugovora.

Prgomet je tada odbacio da je sudjelovao u nezakonitim radnjama te da je bilo koji ugovor, uključujući i ugovor sa Spie

Batignolles T.P./Mediteran Union Tunel d.d., sklopljen kao štetan.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara