Podignuta optužnica protiv zaposlenika HRT-a koji je ukrao opremu vrijednu milijun kuna

Podignuta optužnica protiv zaposlenika HRT-a koji je ukrao opremu vrijednu milijun kuna

Foto: HRT

BIVŠI evidentičar HRT-a optužen je da je krađom pet kamera i snimateljske opreme poput mikrofona, stativa i monitora oštetio javnu radioteleviziju za više od milijun kuna.

Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo sumnjiči ga da je opremu ukrao od 2015. do kraja listopada 2016. dok je po nalogu voditelja bio zadužen za poslove voditelja spremišta odgovoran za stanje imovine te imenovan predsjednikom inventurne komisije za redoviti godišnji popis.
 
No kako bi izbjegao stvarno provođenje inventure i prikrio da nedostaje dio tehničke opreme koju je zadužio, osumnjičenik nije 31. prosinca 2015. sazvao ostale članove komisije niti je proveo dužan cjeloviti godišnji popis materijalnih sredstava.

Ukrao televizijske opreme u vrijednosti 1,1 milijun kuna
 
Potom je u veljači 2016. na popisnoj listi osnovnih sredstava lažno naveo da je materijalno sredstvo evidentirano kao pronađeno i ispravno te je osim sebe kao predsjednika komisije neovlašteno potpisao ostale članove komisije.
 
Okrivljenika se tereti da je time lažno prikazao da je proveden djelomičan popis sredstava te da je tako sačinjene popisne liste, s ciljem razduživanja, predao predsjedniku centralne inventurne komisije.
 
Optužnicom podignutom pred zagrebačkim Općinskim kaznenim sudom terete ga zbog pronevjere i krivotvorenja isprave te predlažu da mu se oduzme protuzakonito stečena imovinska korist.
 
Na meti mu se našlo pet kamera marke Sony te više mikrofona, stativa, monitora i druge opreme vrijedne oko 1,1 milijuna kuna, koju je neovlašteno uzeo iz spremišta u nakani stjecanja značajne nepripadne koristi za sebe, objavilo je tužiteljstvo, ne navodeći ime oštećene televizijske kuće.
 
Zbog krađe kamera i ostale opreme, policija je sredinom svibnja prošle godine privela petoro zaposlenika HRT-a, no nakon istražnog postupka optužen je samo evidentičar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara