Podjele i na 1. maj: Jedan praznik, jedan cilj, dvije prosvjedne povorke

Podjele i na 1. maj: Jedan praznik, jedan cilj, dvije prosvjedne povorke

Foto: FAH

PRAZNIK rada sindikati će u Zagrebu obilježiti prosvjedno s dvije prvosvibanjske povorke. Iako na različitim odredištima, u Maksimiru i na Trgu Franje Tuđmana, sa skupova će poručiti isto - odlučno ne najavljenim reformama.

Jedan praznik, jedan cilj, dva prosvjeda

Jedan praznik, jedan cilj, dvije prosvjedne povorke. Ispred Radničkog doma prvi će krenuti povorka SSSH i NHS-a u 10 i 30 sati i uputiti se u Maksimir. Sindikalni čelnici Mladen Novosel i Krešimir Sever demantiraju raskol sindikata i pozivaju građane da im se pridruže u što većem broju.

"Pozivamo ne samo naše članice i članove nego doista sve one građane da jednostavno zajedno u koloni koja ima svoju tradiciju, u prosvjednoj povorci, pošaljemo poruku ovoj vladi da ljude moramo staviti ispred profita", kaže Sever.

"Dosta odlaska s posla na groblje"

"Dosta zdravlja samo za bogate, dosta odlaska s posla na groblje, dosta odlaska trbuhom za kruhom iz Hrvatske u inozemstvo. Ne radi se o nikakvoj svađi, radi se o tome da će se s dvije strane krenuti. Međutim poruka je ista, nezadovoljni smo sustavom i za ovakav sustav treba probuditi ljude", zaključio je Sever.

"Pozivamo ne samo naše članice i članove, nego sve građane, da zajedno u koloni koja ima svoju tradiciju, u prosvjednoj povorci pošaljemo poruku ovoj Vladi da ljude moramo staviti ispred profita", poručio je Novosel.

"Kapital napada, radnice i radnici vrijeme je za otpor"

A poruka glasi - dosta zdravlju samo za bogate, dosta odlasku s posla na groblje, dosta odlasku trbuhom za kruhom u inozemstvo. Kao i povorka SSSH i NHS-a, ali u podne, ispred Radničkog doma krenut će još jedna povorka protiv ovih dana kritiziranih reformi. Pod geslom ‘‘Kapital napada, radnice i radnici vrijeme je za otpor‘‘ sindikat Tehnos s još nekoliko sindikata i udruga prosvjedno su na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara