Podravka prva hrvatska članica Svjetskog poslovnog foruma

Podravka prva hrvatska članica Svjetskog poslovnog foruma

PODRAVKA je početkom srpnja postala prvom hrvatskom tvrtkom članicom Svjetskog poslovnog foruma - IBLF (International Business Leaders Forum), a Darko Marinac, predsjednik Uprave Podravke izabran je u Vijeće IBLF-a u kojem je 55 predsjednika ili članova uprava vodećih svjetskih tvrtki.

Osnovan 1990. godine IBLF je svoje djelovanje usmjerio na rješavanje socijalnih problema globalizacije, razvijanje partnerstva kao najučinkovitije metode uključivanja tvrtki u razvoj te pomaganje kompanijama u više od 60 zemalja svijeta u pronalaženju najboljih poslovnih modela održivog razvoja.

Ovogodišnje okupljanje članica Svjetskog poslovnog foruma održano je u British Museum u Londonu.  Britanski prestolonasljednik princ Charles, predsjednik tog međunarodnog vodećeg  poslovnog udruženja u razgovoru s Darkom Marincem zanimao se za razvitak gospodarstva u Hrvatskoj i uključivanje u međunarodne integracije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Uprave Podravke Darko Marinac istaknuo je na tom prestižnom skupu u Londonu da tvrtka kojoj je na čelu aktivno promovira principe društveno odgovornog i održivog razvoja.

"Hrvatska ima produktivne ljude, strateški zemljopisni položaj i vjerojatna je članica Europske Unije 2007. godine. Ako želimo učiniti naš ekonomski razvoj održivim, moramo podijeliti naša znanja i sredstva u svim segmentima društva i razvijati međusobna partnerstva temeljena na jednakosti, transparentnosti i obostranoj dobrobiti", izjavio je Marinac.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara