Podravki Euromoneyeva Nagrada za izvrsnost u poslovanju

GLAVNI izvršni direktor Euromoneya Richard Ensor i direktor za područje srednje i istočne Europe Martin Born uručili su danas u Zagrebu predsjedniku Podravkine Uprave Darku Marincu Nagradu za izvrsnost u poslovanju (The 2005 Award for Excellence).

Euromoney, jedan od najutjecajnijih europskih financijskih časopisa, po prvi je puta proveo rangiranje kompanija na području srednje i istočne Europe. Rangiranje je provedeno temeljem istraživanja u koje su bile uključene vodeće banke, marketinški analitičari i istraživačke institucije s tog područja.

Istraživanje je temeljeno na tržišnoj poziciji kompanija, potencijalu rasta, profitabilnosti te kvaliteti upravljanja kompanijom.

Između 336 kompanija koje su obuhvaćene istraživanjem, Podravka je proglašena najboljom.

Nagrada Euromoneya jedna je od najprestižnijih u međunarodnom okruženju, ponajprije u segmentu financija i financijskih institucija, ali i korporacija koje nisu iz svijeta financija.

Ova nagrada je samo jedna u nizu Podravkinih priznanja u posljednje vrijeme. Tako je Podravka nedavno za kvalitetu u poslovanju primila certifikat ISO 9000:2001 i za svoju mesnu industriju, kojoj je i američka inspekcija dala dozvolu za izvoz mesnih prerađevina, kao jednoj od tri hrvatske kompanije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara