Poduzetnica koja stoji iza prvog restorana u Karinu ispričala nam je svoju priču

Poduzetnica koja stoji iza prvog restorana u Karinu ispričala nam je svoju priču
Foto: Konoba Dalmacija

PODUZETNIČKA priča Irene Jerković počela je jednom prazninom. Gornji Karin, mjestašce blizu Zadra iz kojeg dolazi, ljeti je bio prepun gostiju koji su došli na odmor na Jadranu, ali nije imao pravi restoran u kojem bi uvečer mogli sjesti i pojesti neki od lokalnih specijaliteta.

"Restoran sam otvorila doslovno zato što u mjestu nije bilo niti jednog restorana. Na dva-tri mjesta moglo se pojesti nešto s nogu i to je bilo to. Nastavak je već klasična priča. Ispočetka smo imali tri stolice i polako smo rasli. Danas u Karinu imamo pravi restoran. U međuvremenu smo otvorili i drugi u Zadru, pa i treći restoran. Danas imamo dva restorana i agenciju koja se bavi rezervacijom smještaja ", priča Irena Jerković.

"Uvečer počinje ludnica, kao da se autobus iskrca ispred restorana"

Drugi restoran, koji je dio obiteljskog biznisa, nalazi se u Zadru. Ima 45 sjedećih mjesta unutar restorana i terasu s još 120 mjesta. Irena kaže da je to klasična konoba s domaćim, primorskim jelima. Zimi im dolaze uglavnom domaći gosti, ali prava ludnica nastaje za vrijeme turističke sezone. Pitamo Irenu da nam opiše jedan radni dan u sezoni, na što se samo kratko nasmije.

''To vam je jedan cirkus. Kako je tada raditi, stvarno je teško opisati. Od podneva do tri bude tako da poslužimo poneki ručak, a oko sedam sati uvečer počinje ludnica. Kao da se autobus iskrca ispred restorana i svi odjednom nahrupe. I tako tri mjeseca", priča Irena Jerković.

Tri puta im provaljeno: "To je strašno iskustvo"

U takvom, doista hektičnom poslu, rizika je mnogo. Zato je svoje poslovanje osigurala u Croatia osiguranju.

Prije svega, osigurali smo se zbog ozljeda gostiju i radnika. To su ljudski životi, to se mora zaštititi", kaže vlasnica restorana.

Osim toga, strahuju i od provala. Otkad radi, u lokale im je provaljivano tri puta. Dva je puta, kaže, šteta bila zanemariva, a jedanput ozbiljna.

Provala je strašno iskustvo. Dolaziš sama na posao u osam ujutro, a vrata su razbijena, prozori polupani. A ti si sama i ne znaš ima li koga unutra. Misliš da je možda netko još tu. Taj jedan put šteta je bila oko 5000 kuna. Uzeli su pršute koji su bili obješeni u konobi, nešto keša, a vrata su bila razbijena", prepričava Jerković.

Mali poduzetnici poput Irene Jerković sada u Croatia osiguranju mogu jednim paketom osiguranja mPoduzetnik zaštititi svoju imovinu i zaposlene. Paket osiguranja mPoduzetnik nudi im osiguranje imovine, osiguranje od javne odgovornosti, odgovornosti prema djelatnicima, osiguranje od nezgode. Paket A obuhvaća rizike od požara, oluja, tuča, udara groma, izlijevanja vode iz vodovodnih i kanalizacijskih cijevi, poplava, bujica i visokih voda te drugih mogućih šteta izazvanih različitim nezgodama. Paket B, uz sve iz prvog paketa, osigurava od krađa, razbojstava te lomova stakla. Uz svaki paket moguće je ugovoriti javnu odgovornost prema trećim osobama i djelatnicima i osigurati se u slučaju nezgoda djelatnika. Moguće je ugovoriti i osiguranje zaslona mobitela bez ograničenja samo na novi mobitel ili određene marke. Sve dodatne informacije možete pronaći ovdje.

 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?