Poduzetnici očajni, država ih uništava: "Mi smo krava muzara, a sve nas manje hrane"

Poduzetnici očajni, država ih uništava: "Mi smo krava muzara, a sve nas manje hrane"

Foto: FAH, 123rf

U SPLITU je održano još jedno savjetovanje za male poduzetnike, obrtnike i vlasnike Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Nadležni su i danas tvrdili kako novca ima, a samo treba aplicirati, biti uporan i dobro se raspitati o poticajima i kreditima. No, polaznici kažu, u praksi to nije ni blizu tome. Male privatnike muči i niz poreznih, inspekcijskih i drugih nameta od kojih jedva opstaju.

Poduzetnici su sa tribina komentirali da se osjećaju kao mršava krava muzara koju se sve manje hrani, a od nje se traži sve više mlijeka.

"Porezići, nema na što ih nema. S 15-20 zaposlenih došli smo na 3, da sačuvamo svoju obiteljsku firmu", kazao je Ivan Čulić, poduzetnik s Brača kojeg su uništili državni porezi, takse, nameti i kamate.

"Kako će moj seljak s Brača? Ne možemo ni mi koji imamo neku školu. Zarezi su u pitanju, onaj službenik samo ti odbije projekt", požalio se.

"Ovdje uzeti kredit je suludo. Što vani dobiješ za 1-2 posto, ovdje je 7-8 posto. Znači da bi morao prodavati drogu da te novce vratim", smatra poduzetnik Igor Visković za Novu TV.

Prijedlog poduzetnika je da se obuči grupa studenata ekonomije pa da se na fakultetu oformi Ured pomoći za aplikacije prema raznim pomoćima i fondovima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara