Poginuo migrant. Pokušao preko bodljikave ograde ući na španjolski teritorij

Poginuo migrant. Pokušao preko bodljikave ograde ući na španjolski teritorij
Foto: EPA

JEDAN je migrant smrtno stradao danas ujutro u španjolskoj Melilli pošto je pao s ograde koja tu enklavu dijeli od Maroka, a 200 ih je uspjelo ući na španjolski teritorij, objavile su španjolske vlasti. "Nažalost, jedan migrant je poginuo od, čini se, posljedica srčanog udara", stoji u priopćenju. 

Dužnosnici čekaju obdukciju kako bi se potvrdio uzrok smrti. U pokušaju prijelaza ograde visoke šest metara najmanje su tri migranta ozlijeđena. Ograda je izrađena od bodljikave žice zbog čega je migranti prelaze uz pomoć kuka i u cipelama s čavlićima na potplatima. 

Vlada u lipnju najavila uklanjanje bodljikave žice

Migranti iz subsaharske Afrike koji su prešli granicu smješteni su u prihvatni centar gdje mogu podnijeti zahtjev za azilom. Socijalistička vlada premijera Pedra Sancheza u lipnju je najavila uklanjanje bodljikave žice, no dosad njegovo obećanje nije realizirano. 

Španjolska ove godine bilježi velik porast broja migranata koji nastoje ući u zemlju, članicu EU-a, preko njezine dvije sjevernoafričke enklave - Ceute i Melille ili plovidbom Sredozemljem u nesigurnim čamcima. Po podacima Međunarodne organizacije za migracije (IMO) Španjolska je postala prvi izbor za ulazak migranata u Europu. Od početka godine onamo ih je stiglo više od 47.000, od čega oko 5000 kopnenim putem. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara