Pogledajte kakav performans čeka ministra kulture njegov prvi radni dan

Pogledajte kakav performans čeka ministra kulture njegov prvi radni dan

Foto: Facebook/Queer Zagreb Udruga

NE STIŠAVA se bura oko imenovanja Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture. Novoimenovani ministar svojom izjavom kako je "antifašizam floskula" izazvao je bijes brojnih civilnih udruga.

Udruga Domino u okviru Queer Zagreb Sezone, ministru je za prvi radni dan odlučila prirediti performans koji će se nastaviti i tijekom sljedećih dana.

"Prvi performans je upravo performans samog ministra. Performans započinje markiranjem zgrade Ministarstva kulture RH njegovom izjavom 'antifašizam je floskula' i nastavlja se njegovim dolaskom na posao u zgradu Ministarstva. Ne znamo točno koliko će performans trajati, jer završava zadnjim ministarskim radnim danom Zlatka Hasanbegovića. Ministre, dobrodošli u Queer Zagreb Sezonu. Barem kao još neafirmiranom performeru s umjetničkim aspiracijama queerovci će vam uvijek čuvati leđa.", napisao je na Facebooku Zvonimir Dobrović, umjetnički direktor Queer Zagreb Sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni njegovim imenovanjem, iz Queer Zagreb Sezone poručuju kako ministar "svojim životopisom i svojim dosadašnjim nepostojećim radom u kulturnom sektoru nije pokazao ikakvu sklonost tome, niti da o ikakvoj kulturi mimo ideološke, isključive, vrijednosno zastarjele i neodržive išta zna ili želi znati"

"Štoviše, ostavlja na nas dojam da je zatočen u svom skučenom svijetu mitova, mržnje i strahova. Kao takav, ministar za nas postaje predmet umjetničkog istraživanja, a njegovo sjedište izvedbeni prostor. No, mi nećemo biti publika koja će šutke samo promatrati ovaj premijerni kulturno-umjetnički spektakl ministriranja Hasanbegovića. Upravo suprotno", poručuju.

 

Udruga Domino se već petnaest godina svim svojim umjetničkim i aktivističkim programima bavi promicanjem suvremene...

Posted by Queer Zagreb Udruga on Sunday, 24 January 2016


 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara