Pogledajte kako izgleda najveće grupno vježbanje HV-a snimljeno dronom

Pogledajte kako izgleda najveće grupno vježbanje HV-a snimljeno dronom

Foto: MORH

POVODOM 16. obljetnice Zapovjedništva za potporu održan je Dan sporta i glazbe, na kojem je 300 pripadnika Hrvatske vojske grupno vježbalo, priopćili su iz MORH-a.

Vojnici su se posložili u obliku slova HV i vježbali na čelu s načelnikom Glavnog stožera Oružanih snaga RH, generalom zbora Mirkom Šundovom, pod vodstvom  stručnog tima Aktivne Hrvatske, kažu iz Ministarstva obrane, a sve je snimljeno dronom.

Aktivna Hrvatska

Aktivna Hrvatska je, kažu, sportsko-edukativni projekt prestavljen tom prilikom, a njime se željelo ukazati na važnosti tjelesne aktivnosti u podizanju radne sposobnosti pripadnika Zapovjedništva za potporu, stoji u priopćenju.

Svečanosti je nazočio i izaslanik potpredsjednika vlade i ministra obrane RH, posebni savjetnik Božo Kožul, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH general-pukovnik Drago Matanović, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH, kontraadmiral Robert Hranj, zapovjednik Zapovjedništva za potporu, general-bojnik Mladen Fuzul, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu Tomislav Krističević te drugi uzvanici i gosti.

General Šundov izrazio je zadovoljstvo suradnjom i sudjelovanjem pripadnika Hrvatske vojske u projektu Aktivna Hrvatska, naglasivši kako neodvojivi dio vojnog poziva podrazumijeva fizičku aktivnost i spremnost hrvatskih vojnika.

"Želimo da sport ne bude obveza, već način života. U ostvarenju tog cilja ulažemo napora i sredstva i vjerujem da će rezultati biti zadovoljavajući. Potičemo uvijek razvoj pobjedničkog i natjecateljskog duha jer je Hrvatska vojska suočena s novim izazovima na koje mora biti spremna odgovoriti i upravo u tom kontekstu, vrhunska tjelesna spremnost pripadnika Hrvatske vojske je jako važna“, rekao je Šundov i podsjetio koliku je važnost tjelesna spremnost imala i za vrijeme Domovinskog rata. General je također čestitao ZzP-u njihovu obljetnicu te posebno pohvalio današnji događaj koji promovira sport i glazbu u Oružanim snagama.

"Godina sporta i spremnosti hrvatskih vojnika"

"Upravo je 2018. godina proglašena godinom sporta i spremnosti hrvatskih vojnika, poseban naglasak stavljen je upravo na bavljenju sportom. Vjerujem da ćemo svi danas nakon ovog vježbanja dobro promisliti o svom fizičkom zdravlju i poduzeti neke konkretne korake po tom pitanju, čovjek je kompletan tek kada je i fizički i psihički zdrav“, zaključio je.

Zapovjednik Zapovjedništva za potporu general-bojnik Mladen Fuzul kazao je kako su pripadnici ZzP-a, ali i ostali pripadnici Hrvatske vojske ovim vježbanjem još jednom dokazali vrhunsku spremnost hrvatskog vojnika.

Nakon uspješno odrađenog vježbanja pripadnika Hrvatske vojske, uslijedio je obilazak novih sportskih objekata u vojarni Croatia, a održana je i revijalna utakmica u malom nogometu za muškarce, utakmica u odbojci za žene, a na kraju i umjetnička izložba slika i skulptura od željeza pripadnika ZzP-a.

Sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović. Aktivna Hrvatska ovime nastavlja započetu suradnju s pripadnicima Hrvatske vojske, a prva suradnja ostvarena je zajedničkim vježbanjem s pripadnicima Počasno-zaštitne bojne, stoji u priopćenju MORH-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara