VIDEO , FOTO Pogledajte kako stvarno izgleda unutrašnjost Todorićevog dvorca

VIDEO, FOTO Pogledajte kako stvarno izgleda unutrašnjost Todorićevog dvorca

Foto: Index

INDEX je u posjedu fotografija koje prikazuju unutrašnjost dvorca u kojemu su se nastanili Ivica Todorić i njegova obitelj.

Te autentične fotografije, za razliku od "fotoekskluziva" koji je Jutarnji list nedavno reciklirao, prikazuju kako zapravo izgleda interijer Kulmerovih dvora.

Na njima možete vidjeti kako zapravo izgleda dio unutrašnjosti dvorca u kojem su, barem donedavno, živjeli Ivica Todorić i njegova šira obitelj.Zid ukrašen rogovima

Također, Index je u posjedu snimke na kojoj se vidi kako je Todorić ukrasio zidove lovačkim trofejima. Cijeli zid je "ukrašen" rogovima životinja."Nikad viđene" fotografije Jutarnjeg lista

Jutarnji list je, podsjetimo, prije dva tjedna objavio "nikad viđene" fotografije Todorićeva dvorca koje su, kako pišu, dosad bile skrivene od javnosti. Doduše, radi se o fotografijama koje su objavili još prije 11 godina, u vrijeme kad su prilike i odnosi s Gazdom bili povoljni, a sad su ga pokušali prodati pod ekskluzivu. Na tim fotografijama se nisu mogli vidjeti ovi dekoracijski detalji. Primjerice, usporedite prvu fotografiju stepeništa s onom koju je objavio Jutarnji list u online izdanju prije nekoliko dana.Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Dinastija Todorić"

Umjesto toga, oduševljeno su opisivali vinski podrum "obnovljen ciglama nalik izvornima, a riječ je o čak pet vrsta opeke".

>> Jutarnji i "NIKAD VIĐENE" fotke Todorićeva dvorca. Osim što su viđene kad su mu se uvlačili u šupak

"Nalik je na engleska plemićka dobra", pisao je Jutarnji list o "Dinastiji Todorić" 2006. Ove godine, sličan članak su naslovili "Pogledajte kako izgleda Todorićevo 'gnijezdo' u elitnom dijelu Zagreba".

"Hotel Kulmer"


Agrokor je Kulmerove dvore koji se nalaze u Parku prirode Medvednica, kupio od Grada Zagreba. Zatim ih je Todorić kupio od Agrokora.

Gazda je 2006. završio obnovu tog dvorca iz 19. stoljeća zahvaljujući građevinskoj dozvoli izdanoj za gradnju hotela, u parku prirode u kojem je gradnja privatnih rezidencija zabranjena.

Kategorizaciju nije nikad zatražio, a Zagreb je 2008. godine izvijestio kako to jest hotel jer "odmah na ulazu desno, na prostoru predviđenom za recepciju, postoji recepcija, a ako objekt ne ispunjava namjenu za koju je dobivena građevinska dozvola, to onda provjerava Ministarstvo prostornog uređenja i graditeljstva".

Ministarstvo, s druge strane, ne provjerava, niti ima ovlasti da nekome dozvolu poništi i objekt ukloni ako se on ne koristi namjenski, a pogotovo ne može vlasnika natjerati da obavlja djelatnost u za to sagrađenom objektu. Dakle, ako se neka gospodarska aktivnost vrši u objektu koji za to nema potrebne dozvole, slijede sankcije Državnog inspektorata i turističke inspekcije, poreznih inspektora i tako dalje. Ako djelatnosti nema, ne događa se ništa.

 


Aplikaciju možete downloadati na ovom linku za Android ili na ovom linku za iPhone

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara