"UBIT ĆU TE, PIČKA TI MATERINA" Pogledajte kako su Talijanima pokušali naplatiti sidrenje na Silbi

"UBIT ĆU TE, PIČKA TI MATERINA" Pogledajte kako su Talijanima pokušali naplatiti sidrenje na Silbi

Screenshot: Facebook

NA KAKVE sve situacije mogu naići nautičari, prikazuje video koji je na Facebooku objavio Talijan Enrico Cossutta koji je plovio Jadranom na 10-metarskoj jedrilici. Tvrdi da mu je 40-godišnjak želio naplatiti sidrenje iako se nalazio u području u kojemu se ne treba platiti. Na početku snimke čuje se kako muškarac na hrvatskom govori "Pička ti materina, budaletino, ubit ću te. Samo mi takni čamac", dok supruga i dijete Talijana viču "Zovi policiju." U jednom trenu čuje se i plač djeteta dok ih muškarac pokušava odvući.

Evo što je talijanski turist kazao za Index o neugodnosti koju je doživio prije 20-ak dana na sidrištu kod Silbe.

"Stigli smo oko 6 sati popodne. Luka je bila puna i sva sidrišta također. Otplovili smo 200 metara dalje prema jugu, u blizini su bila dva broda usidrena. Ovaj čovjek, nakon što je skupio novac na sidrištu, došao je do nas oko 7.45. Tražio je da platimo pola onoga što se uzima za sidrenje da ostanemo, ali ja sam odbio platiti jer sam bio siguran da je to područje slobodno za sidrenje. Kako je reagirao, vidi se na videu", ispričao nam je Enrico.

"U Kapetaniji su mi potvrdili da sam bio u slobodnom području"

Dok ih je potezao sa sidreni lanac, Talijani su zvali 112 te su se javili policiji u Rijeku.

"Jutro poslije pokazao sam video kapetanu u Silbi. Pitao me ima li kakvih oštećenja na mom brodu i ispričao se. Potvrdio mi je da sam bio u slobodnom području i predložio da sve prijavim policiji. Bio sam u policiji u Silbi i pokazao im video. Oni su se ispričali i uvjerili me da će popričati s ovim momkom", kazao nam je Enrico.

"I dalje ću dolaziti u Dalmaciju"

Otkrio nam je kako svake godine jedri Hrvatskom posljednjih 20 godina.

"Volim Dalmaciju i Dalmatince. Ova neugodna situacija me neće spriječiti da i dalje dolazim. Ovaj momak je inače poznat. Prošle godine nije bio tu, čuo sam da su mu otkazali koncesiju, ali ove godine je ponovno tu. Trebali bi ga zabraniti doživotno", smatra Enrico. 

Zvali smo jučer šefa ispostave Lučke kapetanije u Silbi. On tvrdi da mu nije ništa poznato o incidentu, a iz Lučke kapetanije u Zadru su nas uputili u Ministarstvo mora. U Ministarstvu kažu također da nema prijave, a ako bude podnesena, da će sve ispitati. U policiji također nismo bili bolje sreće. Pregledali su video i provjerit će ima li kakvih protupravnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara