Pogledajte lice monstruma! "Odgurivala ga je nogama, a on ju je stezao oko vrata dok nije umrla"

Foto: Nikša Stipaničev/Cropix

DRAGAN PARAVINJA je kriv! Ukupno je dobio 40 godina zatvora! Proglašen je krivim po svim točkama optužnice. Kako stoji u presudi, 35 godina dobio je za teško ubojstvo Antonije Bilić, za pokušaj silovanja Antonije Bilić dobio je šest godina zatvora, te za pokušaj silovanja Omišanke pet godina. Sud je stoga donio odluku da Paravinja bude osuđen na 40 godina zatvora.

Paravinja je bio dosta bahat nakon izricanja presude! Unosio se novinarima u lice i poručio: "Ovo je potpuno montirani proces! Sve je ovo namjestio Karamarko!".

Dok je sutkinja čitala presudu, Paravinja je glasno negodovao. Prije obrazloženja Paravinja je ponovio kako je ovo potpuno montirani proces i tražio je da ga vrate u ćeliju jer nije želio čuti obrazloženje!

Na izricanje presude Paravinji, na Županijski sud u Šibeniku, stigla je samo Antonijina sestra Ana, u pratnji odvjetnika Vinka Ljubičića.  Ona je plakala dok je sutkinja čitala presudu.

"Dokazi nisu valjani! Žalit ćemo se na ovu nepravomoćnu presudu. On nije imao šansu bilo što reći o ovom slučaju! Nije imao iste šanse, javnost je bila spreman na ovakvu presudu zbog pritiska", rekla je njegova odvjetnica.

Odvjetnik obitelji izrazio je zadovoljstvo presudom. "Zadovoljni smo, obitelj je praktički tek sad prihvatila da je Antonija mrtva, ova gorka istina će ih umiriti na neki način. Osim sestre Ane nitko iz obitelji nije imao snage doći danas na izricanje presude. istina, bilo je propusta u predistražnim radnjama, ali svejedno sam zadovoljan s poslom koji je obavila policija,  kaznena djela počinjena su na posve isti način, uostalom vidjeli ste o kakvom karakteru radi. Smatram da ni maksimalna kazna ne bi bila dovoljna.", rekao je odvjetnik obitelji Bilić aludirajući na ponašanje Paravinje u sudnici.

Djevojku iz Omiša spasila zvonjava mobitela!

Sutkinja je obrazložila presudu. "Stao joj je kamionom, ušla je, počeo je koketirati s njom, skinuo ju je golu, pitao želi li se malo poigrati, rekao "sad ću te jebati", uzeo joj je glavu, spustio, ali cijelo vrijeme zvonio mu je mobitel što je spasilo djevojku! Na kraju se javio, otišao i pustio djevojku na miru.", pročitala je sutkinja obrazloženje o pokušaju silovanja Marine iz Omiša.

"Paravinja je kriv jer je ukrcao Antoniju u svoj kamion, nabacivao joj se s namjerom da ostvari s njom spolni odnos, ona je pokušala pobjeći, odgurivala ga je nogama, a on ju je stezao oko vrata dok nije umrla. Tad ju je prebacio iza u kabinu i sakrio tijelo na nepoznatom mjestu. Ubio ju je kako bi prikrio pokušaj silovanja", obrazložila je sutkinja Nikolac, prenosi portal ŠibenikIN.

Tužiteljstvo je za njega tražilo maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora. Naime, u slučaju u kojem je suđenje bilo zatvoreno za javnost, očigledno ima i "rupa". Paravinja tvrdi: "Nisam kriv!", Antonijino tijelo nikad nije pronađeno, a kakva je njena sudbina od dana nestanka ostalo je nerazjašnjeno.

Optužnica protiv njega u Hrvatskoj je podignuta 21. studenog prošle godine. Paravinja je potom konačno sredinom veljače ove godine, iz BiH gdje mu je potvrđena presuda od dvije godine i deset mjeseci zatvora za silovanje djevojke na području planine Jahorine kod Sarajeva 2002. godine, vraćen u Hrvatsku kako bi mu se moglo suditi za Antonijinu smrt.

> SVE O NESTANKU ANTONIJE BILIĆ POGLEDAJTE OVDJE

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara