GRUPNO SILOVANJE KOD ZADRA

Pogledajte najmoćnije transparente s prosvjeda za djevojčice

Pogledajte najmoćnije transparente s prosvjeda za djevojčice
Foto: Index, Pixsell

BROJNI građani diljem Hrvatske okupili su se na prosvjedu "Pravda za djevojčice" organiziranom u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju primjerenu zaštitu, a s kojeg je poručeno da je nekažnjavanje zločina - zločin.

Na ulicama hrvatskih gradova su se okupile tisuće ljudi, a na onom najvećem u Zagrebu je, prema procjenama organizatora, bilo 7000 ljudi.

Povod za prosvjed bio je slučaj silovanja maloljetnice u Zadru, odnosno puštanje na slobodu petorice osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje petnaestogodišnje djevojčice koje je trajalo punih godinu dana.

Najmoćniji transparenti s današnjih prosvjeda

Neki od transparenata koji su privukli pažnju su: "Nisi sama, nisi kriva", "Ni mučat ni trpit", "Ljute smo", "Revolucija je žena", "Pravosuđe nije lutrija", "Bori se kao žensko", "Dosta nam je ličkog rukovanja i dalmatinskog milovanja", "Sustav koji podržava žrtve, ne podržava nasilje", "Za 100% silovanja su krivi silovatelji", a u nastavku možete vidjeti transparente s današnjih prosvjeda koji su poslali moćnu poruku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara