FOTO Pogledajte poruku koju je na ćirilici ispisao Vučić u Zagrebu

FOTO Pogledajte poruku koju je na ćirilici ispisao Vučić u Zagrebu

Foto: Hina

ALEKSANDAR VUČIĆ u zgradi vlade prije ručka s Plenkovićem upisao se u Zlatnu knjigu.

>> Sve o posjetu Vučića Hrvatskoj pratite OVDJE.

Evo što je napisao: "Izražavam iskreno uvjerenje da će odnosi između Hrvatske i Srbije biti značajno unaprijeđeni, kao i odnosi između Srba i Hrvata u cjelini. Siguran sam da će vlada Hrvatske kao i svi mi iz Srbije tom važnom i pozitivnom procesu dati puni doprinos."

Vučić je danas nakon sastanka s Kolindom stigao u Banske dvore na radni ručak s premijerom Andrejem Plenkovićem i upisao se u Zlatnu knjigu, izrazivši uvjerenje da će odnosi između dviju zemalja i dvaju naroda biti značajno unaprijeđeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je razgovarao s hrvatskim premijerom Plenkovićem koji je zadnjih dana u javnosti spominjao pitanje ratne odštete za velikosrpsku agresiju, što je tema koja nije bila na dnevnom redu razgovora na Pantovčaku. Vučić je u nedjelju, dan uoči puta u Zagreb, rekao da za Srbiju nema tabu-tema i da će Plenković dobiti "odgovoran i ozbiljan odgovor" pokrene li pitanje ratne odštete.

Razgovarali o ratnim odštetama

Plenković je potvrdio da je s Vučićem razgovarao o pitanju ratne odštete. "S predsjednikom Srbije razgovarao sam o svim otvorenim pitanjima između dviju država - nestalima, granici, pravosudnoj suradnji, ratnim odštetama, zaštiti manjina, sukcesiji te gospodarskoj suradnji, europskom kontekstu i odnosima u JIE", napisao je na Twitteru premijer Plenković.

Vučić je u izjavi novinarima također rekao da je to bila jedna od tema razgovora. "O mnogočemu smo razgovarali... jedna od tema koju je pokrenuo premijer Plenković bila je ratna odšteta", rekao je Vučić istaknuvši da su on i premijer o tome imali različita stajališta.

Želite li odmah na mobitel primiti obavijest o svakoj novoj vijesti vezanoj uz Vučićev posjet, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Vučićev posjet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara