Pogledajte pravi semafor borbe protiv korupcije: Korupcija - Hrvatska 24:4

Foto: Index

PREMIJERKA Jadranka Kosor, često se hvali velikim napretkom Hrvatske u borbi protiv korupcije, no kada smo analizirali sve slučajeve za koje je nepobitno potvrđeno da USKOK i DORH vode istragu došli smo do saznanja da su u samo četiri manja slučaja došli do nepravomoćne presude. U još četiri podigli su optužnice, dok u 24 slučaja istraga i dalje traje.

Unatoč više od 50 uhićenika koji su proveli određeno vrijeme u Remetincu, glavni državni odvjetnik Mladen Bajić za sada nikoga nije pospremio iza brave na duže vrijeme. Da smo u analizu korupcijskih slučajeva uvrstili poslove još nekih bivših ministara osim Damira Polančeca i Berislava Rončevića, kao i primjerice gotovo dvadeset istraga protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, rezultat bi bio daleko nepovoljniji.

Od najrazvikanijih afera recimo kako smo u HAC-u dočekali tek jednu nepravomoćnu presudu, u HEP-u nema ni jedne optužnice kao u slučaju Fimi-medije iako mjesecima čitamo o genijalnosti Bajića i DORH-a u bespoštednoj borbi protiv zla korupcije.

Stroj za maglu premijerke Jadranke Kosor morao bi dobro raditi sljedećih mjeseci da Bruxellesu dokažemo da smo dostojni ne samo Europe nego i konačnog zatvaranja Poglavlja 23.
                                                                                                                                                            
"HAC" Hrvatska - Korupcija: 1:6

Prva državna tvrtka koja se našla na udaru Mladena Bajića bio je HAC. No godinu i pol nakon spektakularnih uhićenja porazna je slika na polju bitke s korupcijom. Tek jedna nepravomoćna sudska presuda gdje su dva bivša šefa HAC-a kažnjena novčanom kaznom. Od mora i brda istraga i uhićenja nema još ni jedne optužnice. Afere koje se istražuju ili  su pod sumnjom teške su gotovo milijardu kuna, a nepravomoćnom presudom riješena je malverzacija od 529 milijuna kuna zbog čega su dva krivca kažnjena s po 50 tisuća kuna.

"Akcija Nesklad" - HAC
Akcijom Nesklad u studenom 2009. godine počinje inflacija uhićenja u Hrvatskoj. Kreće se 26. studenog 2009. godine kada su uhićeni bivši predsjednik uprave HAC-a Jurica Prskalo, bivši član uprave HAC-a Marijo Lovrinčević, direktor Sektora građenja u HAC-u Goran Legac, glavni inženjer projekta Bosiljevo – Sv. Rok Željko Kandžija te Slaven Žužul, vlasnik tvrtke Skladgradnja-grupa iz Imotskog. Petorka je uhićena pod sumnjom da su državni proračun poslom bojanja tunela Mala Kapela i Sveti Rok oštetila za najmanje 25 milijuna kuna.
OPTUŽNICA: Nema je, čeka se financijsko vještačenje.
SUĐENJE: Nema

Izgradnja autoceste  od Ravče do Ploča
Dok se čekalo s optužnim prijedlogom za Akciju Nesklad (još se čeka) tražili su se novi mutni poslovi u HAC-u. Početak akcije također je 26. studenog 2009. godine kada je priveden Jurica Prskalo. Četiri mjeseca kasnije podiže se optužnica protiv Prskala i Marijana Crnjaka zbog dopunskog ugovora kojim je cijena radova poskupjela je za 529 milijuna kuna, pa se vrijednost dionice od Ravča do Ploča popela na 2,2 milijarde kuna.
OPTUŽNICA: Ožujak 2010. godine
SUĐENJE: Nepravomoćno u studenom 2011. godine Crnjak i Prskalo kažnjeni s po 50.000 kuna, a sam HAC sa 500.000 kuna.

HAC - Fimi-media
Uhićenjem čelnika Fimi-medije nakon čega se u Hrvatskoj sagledala korupcijska piramida na čelu s Ivom Sanaderom, krenula su uhićenja i u ostalim državnim tvrtkama s ciljem da se mic-po-mic dođe do Sanadera. U studenom 2010. godine za poslove Fimi-medije i HAC uhićeni su bivši direktor autoceste Rijeka – Zagreb Zlatko Korpar i dva bivša predsjednika HAC-ove uprave Marijo Crnjak i Jurica Prskalo. Pušteni su veljači 2011. godine. Sumnja se da su preko Fimi-medije iz HAC-a izvukli 26 milijuna kuna.
OPTUŽNICA: Nema je. Čeka se svjedočenje Sanadera.
SUĐENJE: Nema

HAC - Dugopolje - Ravča

Uskok i policija "češljaju" dionicu autoceste A1 Dugopolje – Ravča, za koju sumnjaju da je preplaćena te da ima 15-ak spornih kilometara koji ne odgovaraju stanju na terenu. Navodno su ih izvođači radova naplatili kao stvarni dio prometnica, a šteta se procjenjuje na 105 milijuna eura.
OPTUŽNICA: Nema je, još se ispituju svjedoci
SUĐENJE: Nema

HAC tri otvorene istrage
Afera nabavke signalnih stupića iz 2007. godine teška je 2 milijuna kuna. Prijavu je podnio Nezavisni cestarski sindikat.  Istražuje se i mito za dobivanje poslova u HAC-u. Još od listopada  2009. godine istražuje se nabavka automobila za Upravu HAC-a, a istraga je bila i službeno potvrđena.
OPTUŽNICA: Nema je, istrage i dalje traju
SUĐENJE: Nema
"PODRAVKA" Hrvatska - Korupcija: 2:1

Afera Podravka, poznata pod nazivom "afera Spice" dovela je i do uhićenja bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Do pokušaja uhićenja bivšeg šefa HDZ-a i premijera  Polančec je dugo bio najveća riba u Bajićevoj mreži. Najveće suđenje za korupciju počet će u travnju, a optužnica ima 4000 stranica. Suđenje za kredite Slogi tek je počelo, a nedavno su ponovno uhićeni članovi uprave za nove malverzacije. Suđenje kreće za aferu Spice tešku 400 milijuna kuna kao i kredit od 5 milijuna kuna. Još je neriješena malverzacija od 16,5 milijuna kuna.

Afera Spice
U listopadu 2009. godine uhićeni su bivši predsjednik uprave Podravke Darko Marinac, aktualni predsjednik uprave te kompanije Zdravko Šestak i članovi uprave Saša Romac i Josip Pavlović zbog sumnje u malverzacije dionicama Podravke, kao i i direktor i suvlasnik varaždinske Fima Grupe Milan Horvat kao i direktor splitskog SMS-a Srđan Mladinić. U ožujku je puštena većina, a uhićen je Polančec. Šestak je izašao iz pritvora u travnju, a Polančec u srpnju.
OPTUŽNICA: Podignuta 9. rujna 2010. godine protiv Polančeca i još sedmorice za malverzacije od najmanje 400 milijuna kuna. Optužnica ima fantastičnih 4000 stranica.
SUĐENJE: Pripremno ročište trebalo bi se održati 4. travnja

Podravka - Adria
Saša Romac i Josip Pavlović, bivši članovi uprave Podravke, kao i direktor zadarske Adrije Miodrag Lacić pritvoreni su u ožujku ove godine. Tereti ih se da su kao članovi uprave Podravke 2008. i 2009. dogovorili sklopili ugovor o uslugama smrzavanja i skladištenja ribe s direktoricom Dalmacija-ribe, a na poticaj Lacića. Temeljem toga Podravka je platila 16,5 milijuna kuna, iako te usluge nisu bile obavljene.
OPTUŽNICA: Nema je, uhićeni su i dalje u pritvoru
SUĐENJE: Nema

Podravka - Sloga
Čelnici Podravke, Zdravko Šestak, Darko Marinac i Darko Šket, optuženi su za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti i nesavjesno gospodarsko poslovanje zbog kredita od 5 milijuna kuna koje je Podravka isplatila koprivničkoj obućarskoj tvrtki Slogi.
OPTUŽNICA: Srpanj 2010. godine
SUĐENJE: Prosinac 2010. godine

"POSLOVI ČLANOVA BIVŠE VLADE" Hrvatska - Korupcija: 3:5

Za bivšeg premijera Ivu Sanadera, potpredsjednika Damira Polančeca kao za bivšeg ministra obrane Berislava Rončevića državni organi službeno su potvrdili interes. Sanader je u bijegu, Polančec ima dvije presude, a Rončević jednu. Iako rezultat sugerira naoko veliki posao države to nije tako. Hypo afera mjeri se milijardama eura, posao HEP i TLM-a je oko 600 milijuna, a razmjere Ine ne mogu se ni procijeniti, tu je još mršavih 4,2 milijuna kuna za BMW kao i nepoznata suma iz crne blagajne HDZ-a. Afera kamioni, reflektori i studija koje su imale nepravomoćne sudske epiloge teški su tek 10,7 milijuna kuna. Aferu Fimi-medija kao i HEP obradili smo posebno.

Afera HEP-TLM
Zbog isporuke jeftine struje šibenskom TLM-u za potrebe proizvodnje mostarskog Aluminija HEP je navodno oštećen za 600 milijuna kuna. U igri su navodno bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec, predsjednik Vlade Ivo Sanader i bivši šef HEP-a Ivan Mravak. Polančec je zbog toga, kao i zbog Podravke bio u istražnom zatvoru, traži se Sanader ,a Mravak je bio u Remetincu od srpnja do kraja listopada prošle godine.
OPTUŽNICA:  Istraga u HEP-u i dalje traje i proširena je
SUĐENJE: Nema

Afera Ina
Riječ je o izmjeni dioničarskog ugovora Ine s Molom kojim je država stavljena u podređeni položaj u odnosu na Mađare. Tada je broj članova Nadzornog odbora Ine povećan sa sedam na devet, pri čemu je Molu pripalo pet mjesta, Vladi tri i predstavnicima radnika jedno, s tim da predsjednika NO-a određuje Vlada. Uprava Ine ima šest članova, od kojih tri predstavljaju Vladu i tri Mol, a Mol predlaže predsjednika Uprave. Polančec je izjavio da je pregovore vodio uz konzultacije sa članovima Vlade i Predsjedništva HDZ-a.
OPTUŽNICA: Ni na pomolu
SUĐENJE: Skoro pa nemoguće

Afera Hypo

Afera Hypo jedna je od najvećih korupcijskih afera Hrvatske gdje se radilo o korupcijskoj strukturi koja je u zapadnom tisku dobila naziv: Balkanska bankarska mafija. Bajić za sada tereti Domagoja Margetića za odavanje bankarske tajne, a Ivu Sanadera za primanje provizije kredita iz 1995. godine. Prvi iskazi protiv Sanadera u aferi Hypo primljeni su još 2000. godine. U aferu Hypo koja se mjeri milijardama eura uključena je i vladajuća i oporbena politika. 
OPTUŽNICA: Ni na pomolu
SUĐENJE: Počelo, ali u Austriji i to bivšim šefovima Hypa za kredite u Hrvatskoj

Afera kamioni
Trakavica oko afere kamioni koju je zapravo otkrio i potencirao bivši  predsjednik Mesić jedna je od rijetkih koja je nakon godina sumnji, kontradiktornih izjava i zaključaka saborskih povjerenstava imala i sudski epilog. Optužnica je uslijedila nakon što je Saborsko povjerenstvo ustvrdilo da je Rončević nevin. Nakon odlaska Sanadera Rončević se ipak našao na sudu zbog optužbi da je državu oštetio za 10,2 milijuna kuna, kupivši izravnom pogodbom skuplje i nekvalitetnije kamione za Hrvatsku vojsku.
OPTUŽNICA: U listopadu 2009. godine
SUĐENJE: 6. prosinca 2010. godine Rončević je nepravomoćno osuđen na četiri godine zatvora. Njegov bivši pomoćnik i suoptuženik u aferi kamioni Ivo Bačić nepravomoćno je osuđen na dvije godine. Moraju vratiti novac.

Afera studija
U travnju prošle godine Uskok je potvrdio da istražuje poslove Damira Polančeca i vukovarskog odvjetnika Petra Miletića zbog narudžbe za nepotrebnu studiju od pola milijuna kuna.
OPTUŽNICA: lipanj 2010. godine
SUĐENJE: 15. listopada  Polančec je nepravomoćno osuđen na godinu i tri mjeseca.

Afera reflektori
Polančeca se teretilo za nezakonitosti u gradnji rasvjete na igralištu nogometnog kluba "Osvit" u njegovu rodnom mjestu Đelekovcu kod Koprivnice, teškima više od 230 tisuća kuna.
OPTUŽNICA: Svibanj 2010. godine
SUĐENJE: 19. listopada na pripremnom ročištu Polančec je priznao krivnju i nagodio se s Uskokom pa je uvjetno osuđen na godinu dana zatvora.

Afera BMW
Nabavka blindiranog BMW-a koji je nabavljen preko HDZ-a početkom 2009. godine predmet je istrage MUP-a i DORH-a u kojem su svjedočili i čelnici HDZ-a uključujući i bivšeg glavnog tajnika HDZ-a Ivana Jarnjaka. Istražuje se tko je i kako za Sanaderov BMW iskeširao 4,2 milijuna kuna ,a u igri su svi od blagajne HDZ-a do donatora - poduzetnika. 
OPTUŽNICA: Nema je, čeka se Sanader
SUĐENJE: Nema

Afera Crni fond HDZ
Navodno je u HDZ-u postojao crni fond iz kojeg su uzimali novac uglednici te stranke kao i bivši ministri te premijer. Formalno je riječ o kraku istrage koja se vodi za Fimi-mediju ,a zanimljivo je da su mnogi prozvani već javno na konferencijama za novinare demantirali da su uzimali novac iz crne blagajne, ali nitko izričito ne tvrdi da crni fond nije postojao.
OPTUŽNICA: Nema je, čeka se Sanader
SUĐENJE: Ni na pomolu

"FIMI MEDIA" Hrvatska - Korupcija: 0:6

Afera Fimi media krenula je kada je član Uprave Croatia osiguranja Damir Mihanović javno novinarima početkom prošle godine rekao za tajni sastanak u Banskim dvorima na kojemu se 20-tak direktora državnih poduzeća sugerirala suradnja s agencijom Fimi-medijom, Nevenke Jurak, koju je pak preporučio bivši HDZ-ov blagajnik Mladen Barišić. Nakon njegov priznanja o sastanku iz 2007. godine krenula je istraga o Fimi-mediji. Za sada nema ni jedne optužnice, a suđenje nije ni na pomolu.

Fimi-media - fiktivni računi
Afera Fimi-media krenula je osam mjeseci nakon Mihanovićeva iskaza. Točnije 10. kolovoza uhićeni su: Nevenka Jurak, Anita Papeš Lončar i Bojan Dimić zbog nezakonitosti u poslovanju više društava u državnom vlasništvu s trgovačkim društvom Fimi-media d.o.o. Zagreb. Sumnjalo se da su se udružili radi počinjenja kaznenog djela te ostvarivali naplatu fiktivnih računa za nepostojeće usluge, a novac u iznosu od najmanje 16,563.737,00 kuna zadržali za sebe. Jurak je na slobodi od studenog 2010. godine
OPTUŽNICA: Nema je, radi se na objedinjavanju optužnice
SUĐENJE: Nema

Fimi Media - HDZ
Bivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić navodno je novac u torbama nosio u HDZ-ovu stranačku središnjicu, gdje ga je preuzeo tajnik HDZ-a Branko Bačić. Nakon toga taj je novac završio kod glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Prema informacijama koje kruže, Bačić je od Barišića primio oko četiri milijuna kuna.
OPTUŽNICA: Nema je, istraga i dalje traje
SUĐENJE: Ni na pomolu

Fimi-media - Ina - Croatia Osiguranje
Službeno je potvrđeno u kolovozu prošle godine da je ravnatelj Carinske uprave i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić pod istragom Uskoka zbog nezakonitog posredovanja kako bi Fimi-media, tvrtka njegove dugogodišnje prijateljice Nevenke Jurak, dobila posao marketinga i oglašavanja od državnih poduzeća Ine i Croatia osiguranja. Barišić je bio u pritvoru od rujna do studenog 2010. godine.
OPTUŽNICA: Radi se na objedinjavanju optužnice
SUĐENJE: Nema

Fimi-media - Hrvatske šume
U rujnu 2010. godine uhićen je bivši predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Darko Beuk zbog sumnje da je na poticaj vlasnice agencije za tržišno komuniciranje Fimi-medije Nevenke Jurak zloupotrijebio položaj i ovlasti te time pribavio znatnu imovinsku korist. Krajem mjeseca izašao je iz pritvora, a teretilo ga se da je na unaprijed dogovorenim javnim natječajima dao poslove na kojima je Fimi-media zaradila 2,5 milijuna kuna.
OPTUŽNICA: Nema je
SUĐENJE: Nema

Fimi-media - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost
U studenom prošle godine policija je privela direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea zbog spornih ugovora s Fimi-medijom. U poslovnim aranžmanima isisano je oko 5 milijuna kuna. Njegovo uhićenje dogodio se istog dana kada su iznošenje svoje obrane u sjedištu Uskoka dovršili Jurak i Barišić. Mladineo se i dalje nalazi u pritvoru, a o mogućem puštanju na slobodu sud bi trebao odlučiti do 9. travnja. Istraga je u međuvremenu proširena i na poslove s tvrtkom "Odlagalište sirovina" koje je dobivalo poslove u vrijednosti od 300 milijuna kuna.
OPTUŽNICA: Nema je, Mladineo je i dalje u pritvoru
SUĐENJE: Nema ga

Fimi-media - MUP
Bivši ministar MUP-a Ivica Kirin navodno je 16. travnja 2007. godine vrijednost kampanje za sigurnost prometa povećao na 16,124.000 kuna, s ranijih 9,924.000 kuna, a već za tjedan dana, 24. travnja 2007. godine, donio je odluku da se prihvaća ponuda Fimi-medije od 16,123.977,50 kuna. Kirin je izjavio da ne bježi od svojih postupaka u slučaju Fimi-medije te da je spreman, bude li potrebno, snositi posljedice.
OPTUŽNICA: Nema je
SUĐENJE: Nema ga
HEP Hrvatska - Korupcija 0: 4

Nakon što su mediji već godinama pisali o mutnim radnjama u HEP-u u svibnju 2010. godine, Državno odvjetništvo uhitilo je Ivana Mravka bivšeg šefa HEP-a u njegovu domu. Afera HEP pokazala se kao Pandorina kutija s obzirom na mnoge krakove korupcije. Počelo je sve s aferom TLM, a optužbe na račun Mravka nizale su kao na traci zahvaćajući sve od Sanadera, Polančeca do Ježića. No bez obzira ne veliki broj afera iz HEP-a za sada nije podignuta ni jedna optužnica iako je Mravak iz Remetinca izašao još u listopadu prošle godine i to nakon pet mjeseci pritvora.

HEP-povlaštena struja
U kolovozu 2010. godine pokrenuta je istraga protiv Mravka da je, zajedno s direktorom "Opskrbe", tvrtke u sastavu HEP-a, Ivanom Mrljakom oštetio HEP za 6,3 milijuna kuna jer je dvama dioničarskim društvima koja su kupovala struju po povlaštenim cijenama neosnovano dodatno smanjio račune. Nakon uhićenja Roberta Ježića direktora i vlasnika DIOKIJA početkom prosinca bilo je jasno kako se radi o njegovim tvrtkama. No, nejasno je tko je sve još imao "povlaštenu" cijenu struje.
OPTUŽNICA: Nema je, Ježić je i dalje u pritvoru
SUĐENJE: Ni na pomolu

HEP-povlašteni krediti
Mravka se službeno iz Uskoka sumnjiči da je krajem ožujka 2009. godine bez odluke uprave i protivno statutu HEP-a i pravilnika o poslovanju, u situaciji nepovoljne likvidnosti HEP-a, jednom dioničarskom društvu dao 15 milijuna kuna zajma s rokom vraćanja od 60 dana i kamatom od 10,50 posto. Aneksom je zatim višekratno produljivan rok povrata zajma koji je vraćen tek 1. listopada 2009. Kako se naknadno utvrdilo i to je bio posao s Ježićevim Diokijem.
OPTUŽNICA: Nema je, Ježić je i dalje u pritvoru
SUĐENJE: Ni na pomolu

HEP- Mito
U lipnju prošle godine, dok je Mravak još bio u pritvoru, a istražujući malverzacije u HEP-u policija i Uskok proširili su krug sumnjivaca i uhitili direktora proizvodnje u HEP-u Petra Čubelića te predsjednike nadzornog i upravnog odbora tvrtke Monting PiM Ljubu Bušića i Antu Matića. Osumnjičene se tereti za pokušaj zloporabe položaja i ovlasti te davanje mita u 280 milijuna kuna vrijednim poslovima vezanim uz radove na sisačkoj termoelektrani i zagrebačkoj toplani.
OPTUŽNICA: Nema je
SUĐENJE: Nema

HEP-fiktivno zapošljavanje afera Buljubašić
Da je povratnik iz Australije Rade Buljubašić bio fiktivno zaposlen u HEP-u, iako je zapravo radio u središnjici HDZ-a, jasno je još od polovice 2009. godine. U studenom prošle godine na zagrebačkom Županijskom sudu dovršena je istraga protiv bivšeg predsjednika uprave HEP-a Ivana Mravka i još četvorice rukovoditelja tog javnog poduzeća u "slučaju Buljubašić", no od tada se čeka da Državno odvjetništvo odlučiti hoće li i kada podići optužnicu.
OPTUŽNICA: Još je nema
SUĐENJE: Nema
"OSTALE AFERE" Hrvatska : Korupcija 2:2

Prvo veće uhićenje nakon odlaska Sanadera bilo je ono bivšeg čelnika Hrvatskih željeznica Davorina Kobaka koje je uslijedilo svega dva tjedna nakon odlaska Sanadera. Kobak je bio u pritvoru mjesec dana, godinu dana trebalo je Uskoku da napiše optužnicu, a suđenje je počelo godinu i pol dana nakon uhićenja i još traje. Što se Hrvatske poštanske banke Uskok se osramotio vraćanjem optužnice, dok im je za aferu Brodosplit trebalo sedam godina. 

Afera Brodosplit - radovi
U listopadu prošle godine  zbog sumnje u kaznena djela iz gospodarskog kriminaliteta policija je u Splitu uhitila savjetnika u Brodosplitu Gorana Vukasovića, člana Uprave Brodosplita Domagoja Klarića, vlasnika Skladgradnje Slavena Žužula te financijskog direktora Skladgradnje Josipa Poljaka. Sumnjičilo ih se da su poslove za izvođenje radova ugovarali po znatno višim cijenama od predviđenih, prouzročivši time materijalnu štetu od 11,5 milijuna kuna. Odmah nakon uhićenja su i pušteni.
OPTUŽNICA: Nema je
SUĐENJE: Nema

Afera Brodosplit-pranje novca
Uskok je za zloporabu položaja u Brodosplitu sumnjičio Draga Mačeka, koji je u inkriminirano vrijeme zastupao njemački Wessels, naručitelja četiriju tankera, kao tadašnjeg direktora Brodosplita Goran Vukasović te komercijalista brodogradilišta Ante Luetić. Brodogradilište je oštećeno za 4,7 milijuna dolara.
OPTUŽNICA: Listopad 2010. protiv osmorice osumnjičenih
SUĐENJE: Uskoro počinje

Afera Hrvatska poštanska banka - Akcija bankomat
Pred sam kraj 2009. godine uhićeni su član uprave HPB-a Ivan Sladonja te glavni financijski direktor i predsjednik kreditnog odbora Marijo Kirinić, kao i predsjednik uprave HPB-a Josip Protega te korisnici "nepovratnih" kredita Boris Šimunić, Svetimir Gadže, Oliver Beidenegl te Ivan Galić. Uskok ih je sumnjičio da su na traženje povlaštenih klijenata odobravali višemilijunske rizične kredite. Krajem travnja pušteni su na slobodu.
OPTUŽNICA: Loše napisana optužnica od srpnja 2010. godine odbačena je početkom studenog
SUĐENJE: Ni na pomolu. 

Afera HŽ
Bivši direktor HŽ-a Davorin Kobak uhićen je u ljeto 2009. godine pod sumnjom da je uz čelnike sestrinskog poduzeća Agit Biserke Robić i Andrije Sarića te državljanina Srbije iz poduzeća Agit nezakonito izvukao novac i oštetio Agit za više od 3,7 milijuna eura pri čemu su sebi protupravno prisvojili više od 3,2 milijun eura.
OPTUŽNICA: Lipanj 2010. godine
SUĐENJE: Počelo u siječnju 2011. godine
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara